Δίκη Χρυσής Αυγής – Τελική ευθεία: Αυτή την εβδομάδα, θα γίνουν οι τελικές αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής."Χρειάζεται μόνο μια ταυτότητα και είμαστε πλέον αποκλειστικά στο Εφετείο" αναφέρει ο Θανάσης Καμπαγιάννης. "Τον πήχη για μας τον βάλανε οι ταπεινότεροι των ταπεινών όταν ήρθαν με τα πρόσωπά τους ακάλυπτα και έδειξαν τους επίδοξους δολοφόνους τους. Κι έτσι, δεν μας παίρνει να περάσουμε από κάτω" γράφει σε μήνυμά του στο Facebook.

"Μια κυριακάτικη καλημέρα και η επίσημη πρόκληση" γράφει ο κ. Καμπαγιάννης και προσθέτει: "Με το επικείμενο πλέον τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής, οι γιορτές αυτές ήταν οι πιο περίεργες που έχω περάσει. Δεν πήγα καθόλου στους δικούς μου στα Τρίκαλα και τις πέρασα κάθε μέρα στο γραφείο – με μοναδική εξαίρεση τη μέρα των Χριστουγέννων – προετοιμάζοντας την αγόρευση και με παρηγοριά τους υπόλοιπους συναδέλφους της πολιτικής αγωγής που κάνανε το ίδιο. Αλλά επιτέλους ήρθε η ώρα: μετά τη Χρύσα και τον Κώστα, την Τρίτη 14/1 ξεκινάω κι εγώ το δικό μου "κλείσιμο", αφού πρώτα ο κύριος Σκαρμέας αγορεύσει για την εγκληματική οργάνωση. Εκτιμώ ότι χρονικά θα πάμε και την Τετάρτη 15/1 και θα ολοκληρώσουμε την Παρασκευή 17/1 – τη σκυτάλη θα πάρει ο συνάδελφος Κώστας Παπαδάκης. Οπότε θεωρήστε αυτή την ανάρτηση, φίλες και φίλοι μου, προσωπική πρόσκληση στην καθεμιά και τον καθένα να έρθετε να ακούσετε".

Σημειώνεται πως η δίκη της Χρυσής Αυγής, επτά χρόνια μετά τις δολοφονίεςτου Παύλου Φύσσα και του Σαχζατ Λουκμάν, βρίσκεται στο τελικό στάδιο, πριν την ετυμηγορία. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, παρουσιάζουν στοιχεία που δείχνουν ότι τα χτυπήματα της οργάνωσης ήταν οργανωμένα από την κορυφή προς τα κάτω, με στρατιωτικό σχεδιασμό.

Πρώτη αγόρευση ήταν αυτή της Χρύσας Παπαδοπούλου, η οποία αντέκρουσε την εισαγγελική εισήγηση της Αδαμαντίας Οικονόμου, ότι ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του."Ο Ρουπακιάς δεν λειτούργησε μόνος του, ούτε συνελήφθη μόνος του, ούτε περαστικός ήταν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ήταν μέλος του 5μελούς Συμβουλίου της Νίκαιας. Εκείνο το βράδυ έφθασε στο σημείο της δολοφονίας ακολουθώντας το κομβόι των χρυσαυγιτών" ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως ο Φύσσας ήταν στοχοποιημένος.

Η Χρύσα Παπαδοπούλου

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονομάκου

Μετά τις αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής, θα ακολουθήσουν αυτές της υπεράσπισης, ενώ η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται σε πέντε ή έξι μήνες.