Κουκάκι: Έξι αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 20 συλληφθέντων στο Κουκάκι κατά την διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στα κτίρια των οδών Ματρόζου και Παναιτωλίου που είχαν ανακαταληφθεί από αντιεξουσιαστές. Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν συνολικά 21 συλληφθέντες με δύο δικογραφίες . Μεταξύ των προσαχθέντων στην Εισαγγελία ήταν και μία ανήλικη η οποία με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη, ενώ για τους υπόλοιπους 20 ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο.

Οι εμπλεκόμενοι στην πρώτη δικογραφία διώκονται, κατά περίσταση, για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Για τη δεύτερη δικογραφία η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθειας.


Βίντεο για τις σκηνές έντασης που εκτυλίχθηκαν στην επιχείρηση στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία.

Εικόνες από drone


Ένταση στα δικαστήρια

Κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι φώναζαν συνθήματα, ενώ νωρίτερα όταν προσήχθησαν στον Εισαγγελέα επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και περίπου 50 συγκεντρωμένων. Οι φίλοι και αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες, πέταξαν στους άντρες της ΕΛΑΣ καφέδες και μπουκάλια νερό ενώ κατά των αστυνομικών εκτοξεύθηκαν ακόμη και καρέκλες από τις καφετέριες που βρίσκονται στην πλατεία απέναντι από τα δικαστήρια. Ένας από τους συγκεντρωμένους πέταξε προς την πλευρά των τηλεοπτικών συνεργείων μία σακούλα με ρούχα. Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς με χρήση μιας χειροβομβίδας κρότου λάμψης.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 4 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ενώ στο σημείο, εντός και εκτός των δικαστηρίων, παρέμειναν επί αρκετή ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.


Τρόφιμα και κεριά

Νωρίτερα, ήρθαν στο φως νέες πληροφορίες αναφορικά με τους 21 συλληφθέντες. Από αυτούς, οι 10 είχαν συλληφθεί ξανά, όπως τονίζεται από την ΕΛ.ΑΣ και απασχολούν τις Αρχές με τη δράση τους.

Όσον αφορά την προσπάθεια ανακατάληψης του κτιρίου στη Ματρόζου, επρόκειτο για ένα οργανωμένο σχέδιο, καθώς μέσα υπήρχαν πολλά τρόφιμα και κεριά.

Οι γείτονες άκουγαν θορύβους τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο νόμιζαν ότι κάποιος έκανε οικοδομικές εργασίες. Όλο το κτίριο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς υπάρχουν κομμάτια από τσιμεντόλιθους.


Κουκάκι συλλήψεις: Ο «διαχειριστής» των καταλήψεων και η κόρη ηθοποιού

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κεντρικός «διαχειριστής» των καταληψιών, που συνελήφθη, είναι γνωστός αντιεξουσιαστής, ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές στο παρελθόν.

Φέρεται να διαχειρίζεται και τις τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες όμως βρίσκεται και η ανήλικη (16 ετών) κόρη γνωστού ηθοποιού, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε δημοφιλή σειρά τηλεοπτικού καναλιού που σημειώνει μεγάλη επιτυχία.


Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ

Αργά το βράδυ του Σαββάτου η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοινώσεις για την επιχείρηση. «Στις 20:30 έληξε επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί. Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με την παρουσία εισαγγελέα. Συνελήφθησαν 3 άνδρες και 2 γυναίκες, 5 στο σύνολο εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές», ανέφερε για την επιχείρηση στην οδό Ματρόζου.

Ενώ για την επιχείρηση στην οδό Παναιτωλίου η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στις 21:30 έληξε και δεύτερη επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί. Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με παρουσία εισαγγελέα. Συνελήφθησαν 5 γυναίκες και 3 άνδρες».


Εικόνες από τα χθεσινά επεισόδια

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2020/04/pixel1x1.png

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2020/01/12/koukaki11012023.jpg

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις