Προσφυγικό – Τραγωδία στο Ιόνιο: Ακαρπες συνεχίζονταν οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των αγνοούμενων από το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε το Σάββατο, στη θαλάσσια περιοχή 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών, με την βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό προσφύγων, λόγω εισροής υδάτων. Από το ναυάγιο του σκάφους, ανασύρθηκαν νεκροί 12 μετανάστες (10 άνδρες και δυο γυναίκες). Επιπλέον διασώθηκαν 21 άτομα (21 άνδρες και μια γυναίκα), που μεταφέρθηκαν στην Πρέβεζα.

Ενας από τους διασωθέντες που μιλάει ελληνικά, είπε στις αρχές πως από την Αθήνα οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν οδικώς το βράδυ της Παρασκευής σε σπίτι στην Άρτα και το Σάββατο το πρωί ξεκίνησαν το ταξίδι για την Ιταλία, αφού προηγουμένως το σκάφος τους παρέλαβε από κάποια παραλία της Πρέβεζας. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, στο σκάφος επέβεναν συνολικά 50 άτομα, κάτι που, αν ισχύει, σημαίνει ότι αγνοούνται 17 άτομα.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή των Παξών συνεχίζονται υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, με τη συνδρομή περιπολικών σκαφών των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και ομάδων εθελοντών διασώσεων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις