Τόγκοπειρατεία: Συγκλονίζει η μαρτυρία του Δημήτρη Γκιάτη, του Έλληνα ναυτικού που πέρασε 40 μέρες στα χέρια των πειρατών στο Τόγκο. Ο Ο 20χρονος μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου στο ΣΚΑΪ και περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα έζησε στην αφρικανική χώρα. Μίλησε για τα όσα βίωσε ο ίδιος τις ημέρες που ήταν όμηρος, αλλά και οι συνάδελφοί του μετά την πειρατεία στις 4 Νοεμβρίου στο ελληνόκτητο τάνκερ «Elka Aristotle» το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο, έξω από την πρωτεύουσα του Τόγκο Λομέ.

Αναφερόμενος στο ιστορικό της απαγωγής είπε: «Η επίθεση έγινε στις 2 τα ξημερώματα. Κοιμόμουν. Άκουσα έναν χτύπο στην πόρτα και την άνοιξα. Υπέθεσα ότι είχαμε πρόβλημα με το ρεύμα, γι’ αυτό άνοιξα… Είδαν έναν άνθρωπο να με σημαδεύει με όπλο στο κεφάλι. Εκείνη την ώρα δεν σκέφτεσαι. Ήμουν πολύ φοβισμένος. Μου πήραν τον σάκο μου, εσώρουχα και τις παντόφλες μου».

Ο ίδιος και οι άλλοι τρεις όμηροι ναυτικοί έμειναν για τέσσερις ημέρες σε μία ακυβέρνητη βάρκα, στον κόλπο της Γουινέας, που ήταν περικυκλωμένη από καρχαρίες: «Μας έβαλαν σε μία ξύλινη βάρκα που είχε μία μηχανή. Δεν υπήρχαν σωσίβια. Επέβαιναν εννέα πειρατές με βαρύ οπλισμό και εμείς οι τέσσερις. Ήμασταν τέσσερις μέρες στη θάλασσα. Την πρώτη μέρα ταξιδεύαμε κανονικά, γιατί είχαμε πετρέλαιο για να κινηθεί η μηχανή. Μας είπαν να μην φοβόμαστε, γιατί το κάνουν για να πάρουν μόνο χρήματα. Τη δεύτερη μέρα μείναμε από καύσιμα. Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ γιατί δεν είχαμε τροφή και νερό, κάναμε την ανάγκη μας στην θάλασσα. Τέντωσαν το πανί για να πηγαίνουμε με τον αέρα και να φτάσουμε στην ακτή».

Μιλώντας για τις συνθήκες που επικρατούσαν ανέφερε: «Ηταν εφιαλτικές και αυτό που του έδινε δύναμη ήταν η προσευχή. Όλες τις μέρες που ήμασταν εκεί, κάναμε προσευχές, ανεξαρτήτως θρησκείας. Ήμασταν σε άθλια κατάσταση. Έπαιρνα δύναμη. Χάρη στην προσευχή, προσπάθησα και επέζησα».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις