Απολέπιση και θρέψη

Το μυστικό για άμεση λείανση και λάμψη δεν είναι άλλο από την απολέπιση. Μια λεία επιδερμίδα αντανακλά καλύτερα το φως και δείχνει υγιής.Τα προϊόντα απολέπισης επιταχύνουν την κυτταρική ανανέωση, αφαιρούν το σμίγμα και τους ρύπους και προετοιμάζουν την επιδερμίδα να δεχθεί ένα προϊόν βαθιάς θρέψης. Η εφαρμογή μιας μάσκας μετά το peeling έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα! Σε μια αφυδατωμένη επιδερμίδα για παράδειγμα χρειάζεται να εφαρμόσεις μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης ενώ σε μια κουρασμένη επιδερμίδα καλό είναι να χρησιμοποιήσειςμια μάσκα μεαντιοξειδωτική δράση για άμεση ανανέωση και λάμψη. Ένα λιπαρό δέρμα έχει ανάγκη από μια μάσκα αποτοξίνωσης και καθαρισμού.

Προϊόντα που δίνουν λάμψη

Η νέα τάση για την καθημερινήφροντίδα της επιδερμίδας σου είναι η εφαρμογή κρεμών και λοσιών σταδιακής απολέπισης, που έχουν ήπια δράση,μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά και συνδυάζονται εύκολα με άλλα προϊόντα ομορφιάς. Το μυστικό είναι στα οξέα, είτε AHAs (γλυκολικό οξύ) είτε BHAs (σαλικυλικό οξύ) που κάνουν μιαήπια απολέπιση και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα. Στη συνέχεια το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να εφαρμόσεις έναν ορό με στοχευμένη δράση για τις ανάγκες του προσώπου σου. Το υαλουρονικό οξύ προσφέρει βαθιά ενυδάτωση ενώ η βιταμίνη C μειώνει τις καφέ κηλίδες.

Δραστικές θεραπείες

Εκτός όμως από τους ορούς υπάρχουν και θεραπείες λίγων ημερών με έντονη και στοχευμένη δράση. Μια πολύ πρακτική επιλογή είναι οι αμπούλες μιας χρήσης που εφαρμόζονται συνήθως για 10 ημέρες. Έχουν συνήθως υψηλή συγκέντρωση σε θρεπτικά συστατικά, συνήθως βιταμίνη C ή υαλουρονικό οξύ, και εφαρμόζονται απευθείας σε καθαρό δέρμα ή αναμειγνύονται με την κρέμα προσώπου σου για πιο ενισχυμένη δράση

Καλές συνήθειες

Αυτόπου δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς φυσικά για μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα είναι η καλή διατροφήκαι η υγεία σου. Δοκίμασε να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ, καφέ και ζάχαρης και θα δεις αμέσως μεγάλη διαφορά, ενώ μεσωστόύπνο, άφθονο νερό και τηνκατανάλωση λαχανικών και φρούτων θα καταλάβεις ότι καμία κρέμα δεν είναι καλύτερηαπό αυτά για το δέρμα σου!

Tips για άμεση δράση

-Άπλωσε τον ορό με κυκλικές κινήσεις κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο, Τονώνεις έτσι την κυκλοφορία του αίματος.

-Χρησιμοποίησε μάσκες νύχτας για ένα σφριγηλό και λαμπερό πρόσωπο το πρωί.

-Πριν από μια βραδινή έξοδο πέρασε ένα παγάκι πάνω στο πρόσωπο σου για άμεσησύσφιξη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις