Ασέλγησε σε 13χρονη ΑμεΑ στην Ηλιούπολη:Ένα ακόμα κρούσμα παιδοφιλίας σημειώθηκε.Αυτή τη φορά στη Ηλιούπολη, όπου 50χρονος ασέλγησε σε κοριτσάκι ΑμεΑ, μέσα στο σπίτι του.Έγινε αντιληπτός από τον πατέρα του άτυχου παιδιούκαι συνελήφθη από την Αστυνομία.Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 11 Ιανουαρίου. Ο δράστης, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας επισκέφθηκε την οικογένεια του θύματος μαζί με την σύζυγό του.

Κάποια στιγμή,ενώ τα δύο ζευγάρια συνομιλούσαν ο παιδόφιλος βρήκε την ευκαιρίακαι πήγε στο δωμάτιο της 13χρονης. Εκεί, πλησίασε το παιδίκαι τοανάγκασε να προβεί σε ασελγείς πράξεις. Το παιδί αντέδρασε κι άρχισε να φωνάζει για βοήθεια, με αποτέλεσμα να μπει ο πατέρας του και να πιάσει επ' αυτοφώρω τονδιαστροφικόάνδρα.Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία και ο φάκελος της υπόθεσης πέρασε στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Ο 50χρονος οδηγήθηκεστον εισαγγελέα όπου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.


Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Πολλές υποθέσεις βιασμών, ασέλγειας και (-)ουαλικής κακοποίησης βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο με τις ανατριχιαστικές τους λεπτομέρειες. Ωστόσο είναι ελάχιστες σε σχέση με όσες διαπράττονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Υπολογίζεται μόνο ένας στους 22 βιασμούς καταγγέλλεται στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι δράστες να αφήνονται ατιμώρητοι και να συνεχίζουν την αποτρόπαιη δράση τους. Οι βιασμοί στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με το θέμα, παραμένουν ένα μη ιχνηλατημένο κομμάτι, αφού μια σειρά από εμπόδια και παραλείψεις εμποδίζουν τα θύματα να βρουν τη δικαίωση. Παράλληλα, η ντροπή και ο φόβος αποτελούν από τους βασικότερους παράγοντες που κάνουν τις περισσότερες γυναίκες να κρατούν το στόμα τους κλειστό και να βιώνουν και πάλι σε κάποια φάση της ζωής τους τον ίδιο εφιάλτη.

Η κατάσταση είναι δραματική για τους ανήλικους, καθώς σχεδόν κάθε μέρα προκύπτουν ειδήσεις με αυτό το εφιαλτικό περιεχόμενο και κατά κύριο λόγο από συγγενικά πρόσωπα ακόμα και ανήλικων παιδιών. Συχνότατα, δε, η δικαστική κρίση απέχει πολύ όχι απλά από μια παραδειγματική τιμωρία αλλά ακόμα και από την εκ του νόμου επιβεβλημένη ποινή. Όταν δεν υπάρχει συναίνεση, υπάρχει βιασμός και ασφαλώς πουθενά ο νόμος δεν προβλέπει καλύτερη ποινική μεταχείριση εάν ο βιαστής -σύμφωνα με τη δικαστική έδρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης- δεν διέπραξε το βαρύ αυτό έγκλημα για να ικανοποιηθεί (-)ουαλικά!Ο πατέρας ή ο θείος ή ο μπατζανάκης βιαστής πέφτει συνήθως στα μαλακά, συχνά χωρίς προφυλάκιση, ενώ κυκλοφορεί πολύ γρήγορα ελεύθερος.Αυτό συμβαίνει συχνότερα όταν δικάζεται στον τόπο διαμονής του, στην επαρχία, όπου οι τοπικές κοινωνίες πιέζουν φορτικά ακόμα και τους δικαστές, ειδικά αν πρόκειται για δράστες επώνυμων οικογενειών.Οι σκληρότερες καθείρξεις συνήθως επιβάλλονται σε αλλοδαπούς που βίασαν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους.

Οι πραγματικές διαστάσεις του εγκλήματος παραμένουν στο σκοτάδι, καθώς στη χώρα μας εκτιμάται ότι κάθε χρόνο σημειώνονται 4.500 βιασμοί. Παρ’ όλα αυτά, μόνο 200 καταγγέλλονται στις Αρχές, γι’ αυτό και στην Ελλάδα έχουμε έναν από τους χαμηλότερους δείκτες καταγεγραμμένων βιασμών στην Ευρώπη. Στη Σουηδία, χώρα με αντίστοιχο πληθυσμό, δηλώνονται περίπου 5.500 βιασμοί ετησίως. Δυστυχώς, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, οι περιπτώσεις καταγγελλόμενων περιστατικών (-)ουαλικής βίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν το 2016 κατά 8% σε σχέση με το 2015, ενώ από τις αρχές του 2013 έως το 2016 η άνοδος έφτασε το 26%. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, στην ΕΕ μία στις 20 γυναίκες άνω των 15 ετών έχει βιαστεί, ενώ μία στις 10 έχει υποστεί κάποιας μορφής (-)ουαλική βία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις