Παναγιώτης Ραφαήλ:Για πρώτη φορά στέκεται στα πόδια του ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ, ο οποίος βρίσκεται με την οικογένεια του στη Βοστώνη όπου υποβάλλεται σε θεραπείες δίνοντας τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του και έχοντας συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η προσπάθεια του μικρούλη απεικονίζεται σε βίντεο που αναρτήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη σελίδα «Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη Ραφαήλ» στο Facebook. Ήδη το συγκεκριμένο βίντεο έχει ξεπεράσει τις 20.000 προβολές.
«Είχαμε καιρό να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση του παιδιού, η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από εξετάσεις και φυσικοθεραπείες. Είμαστε κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι και θέλαμε να το μοιραστούμε μαζί σας, γιατί χάρη σε εσάς το καταφέραμε αυτό!!! Το ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο και πολλή δουλειά ακόμα αλλά έχουμε την υπομονή και τη δύναμη που μας δίνει ο μικρός μας και εσείς!! Σας ευχαριστούμε ολόψυχα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Σημειώνεται ότι ο μικρούλης βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του στη Βοστώνη προκειμένου να υποβληθεί σε εξειδεικευμένη γονιδιακή θεραπεία. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη θεραπεία συγκεντρώθηκαν περίπου 3,4 εκατ. ευρώ. Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2018 και πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι (SMA I).


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Η ιστορία του μικρού αγοριού που δίνει τη μάχη της ζωής του συγκίνησε όλη την Ελλάδα και στο πλαίσιο καμπάνιας που κινητοποίησε πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απαραίτητο ποσό για να ταξιδέψει το παιδί στη Βοστώνη προκειμένου να λάβει γονιδιακή θεραπεία.Σύμφωνα με τον απολογισμό της καμπάνιας για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ που ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2019, συγκεντρώθηκε το ποσό των 3.681.100,15 ευρώ.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δωρητές των χρημάτων για τον μικρούλη ήταν τουλάχιστον 100.000.

Να σημειωθεί ότι αρχικά το υπουργείο Υγείας είχε απορρίψει δυο φορές το αίτημα των γονέων του Παναγιώτη-Ραφαήλ να βρεθούν τα χρήματα για να μεταβεί σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών και να υποβληθεί σε συνδυαστική θεραπεία. Ο Βασίλης Κικίλιας είχε επικαλεστεί το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι το θέμα ήταν επιστημονικό και όχι ιατρικό.