Κουκάκι: Συγκεκριμένα, για όσους συνελήφθησαν μέσα και έξω από το κτίριο της Ματρόζου, ορίστηκε δικάσιμος για τις 23 και 24 Ιανουαρίου, ενώ για όσους ήταν στο κτίριο της Παναιτωλίου, η δικάσιμος ορίστηκε για τις 22 Ιανουαρίου. Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Αφορμή για τις αναβολές στάθηκε η απουσία των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων, αλλά και διερμηνέα σε μια δικογραφία. Σε μια από τις δικογραφίες, αστυνομικοί —οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους καταληψίες—, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Στο δικαστήριο εξάλλου θα προσκομιστούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Στα δικαστήρια παρέμειναν ως αργά αλληλέγγυοι, οι οποίοι φώναζαν συνεχώς συνθήματα υπέρ των κατηγορουμένων και των καταλήψεων και κατά των αστυνομικών και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παρούσα ήταν και ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία περιφρουρούσε το κτίριο του αυτοφώρου. Οι αλληλέγγυοι ξέσπασαν σε ζητωκραυγές όταν αφέθηκαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι.

Οι διώξεις

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για 6 πλημμελήματα στους 20 συλληφθέντες, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες. Για την πρώτη, ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Για τη δεύτερη δικογραφία ασκήθηκε δίωξη για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια.

Εξάλλου σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δακτυλικών αποτυπωμάτων από τα ευρήματα που συνελέγησαν την 18η Δεκεμβρίου στο κτίριο της οδού Ματρόζου, δεν εντοπίστηκε κανένα αποτύπωμα των αδελφών Ινδαρέ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις