Είτε πρόκειται για θεραπείες botox ή πλαστικές επεμβάσεις υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οι γυναίκες επιθυμούν να παραμένουν κρυφά όταν πρόκειται για την ομορφιά τους. Τα hair extensionsείχαν παλιάκακή φήμη(μπορεί κανείς να ξεχάσει το περιστατικό της Britney Spears;) και συνδέοντανμε τα κατεστραμμένα μαλλιά.Οι εποχές όμως έχουν προχωρήσει πολύ όπως και η τεχνολογία των υλικών και πλέον πάρα πολλέςγυναίκες επιλέγουν να βάλουν πρόσθετα στα μαλλιά τους για επιπλέονόγκο και μήκος. Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα είναι καλό να γνωρίζετεορισμένα πράγματα.

Διάλεξε τον κατάλληλο τύπο για εσένα

Εκτός από τον τύπο των μαλλιών σου και το χρώμα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και τις καθημερινές σου συνήθειες, για την επιλογή του κατάλληλου τύπου extension. Για παράδειγμα, γυμνάζεσαι συχνά και τι τύπο γυμναστικής ακολουθείς, πόσο συχνά λούζεσαι, εάν πιάνεις τα μαλλιά σου ψηλά, εάν θέλεις ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμακαι πολλά άλλα. Στην απόφαση για τον κατάλληλο τύπο θα σε βοηθήσει ο κομμωτής σου που έχει και την κατάλληληεξειδίκευση. Οι μεμονωμένοι δεσμοί που δημιουργούνταιμε τα μαλλιάχρησιμοποιώντας κερατίνη (για να μιμούνται τη φυσική πρωτεΐνη των μαλλιών) καιθερμότητα είναι η κατάλληλη επιλογή για όσες θέλουν μεγαλύτερη διάρκεια (3 μήνες ή περισσότερο) και είναι ηλιγότερο επιβλαβής επιλογήγια την τρίχα μακροπρόθεσμα. Τα clip-ins είναι εύκολα στη χρήση και επανατοποθετούνται γρήγορα όπου θέλετε ενώ τα tape-ins έχουν διάρκεια 2 μηνών το πολύ, έχουν φυσικό αποτέλεσμακαι μικρή ταλαιπωρία για τα μαλλιά. Τα extensions πρέπει να ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου και να συνδυάζονται με το φυσικό σουχρώμα και τηνυφή, διαφορετικά δεν θα φαίνονται πραγματικά.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι extensions:

Clip-ins:λωρίδες μαλλιών που κουμπώνουν πάνω σε τμήματα των δικών σουμαλλιών ακριβώς στη ρίζα

Tape-ins: λωρίδες επεκτάσεων που είναι κολλημένες με ταινία και κολλούνταιστη ρίζα των μαλλιών σουαπό εξειδικευμένο στυλίστα

Τρέσες:αυτάτα extensions ράβονταιστα δικά σου μαλλιά μεμε βελόνα και νήμα από εξειδικευμένο στυλίστα

Extensionsκερατίνης: μικροσκοπικές λωρίδεςπου θερμαίνονται και συνδέονται με μικρές τούφες των μαλλιών σουμε κόλλα κερατίνης

I-tips:extensions που τοποθετούνται σε τούφεςτων μαλλιών σας με ένα πεπλατυσμένο σωματίδιο, χωρίς τη χρήση θερμότητας ή κόλλας.

Σχεδόν όλα τα extensions είναι πλέον από φυσική τρίχα που είναι και η καλύτερη επιλογή, όχι μόνο για το φυσικό, τελικό αποτέλεσμα αλλά και για τη μεγαλύτερη διάρκεια και συμβατότητα μετη φυσική τρίχα. Η επιλογή επίσης του χρώματος είναι σημαντική. Είτε θα επιλέξετε κάτι κοντάστο φυσικό σας ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, είτε εάν είστε τολμηρές θα κάνετε τις ανταύγειες που τόσον καιρό θέλατε σε ένα εντυπωσιακό χρώμα.Αφού οι καινούριες τούφες τοποθετηθούν, χτενίστε και κουρέψτε τις όπως έχετε ονειρευτεί!

H εφαρμογή πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους τεχνίτες

Εάν θέλετε λοιπόν να αποκτήσετε πλούσια και μακριά μαλλιά θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα εξειδικευμένο κομμωτήριο για να σας κάνει την εφαρμογή σύμφωνα με τις ανάγκεςσας. Συνήθως τα extensions τοποθετούνται σε σημεία που μπορεί να υπάρχουν κενά, για ένα πλούσιο αποτέλεσμα, ως ανταύγειες, σε όλο το κεφάλι ή μόνο στο στεφάνι κλπ. Οι τούφες καλό είναι να μην τοποθετούνταιπολύ κοντά στο τριχωτό της κεφαλής, γιατί αυξάνει τον κίνδυνο να τραβηχτούν και να παρασύρουν ταφυσικάσας μαλλιά ή να πέσουν εξαιτίας του βάρους και της καταπόνησης. Θα πρέπει να τοποθετούνται τουλάχιστον 1 εκατοστό από το τριχωτό της κεφαλής, για να έχετεκαι καλύτερη αίσθηση.

Φροντίδα

Όπως και τα φυσικά μαλλιάσας έτσι και τα extensions χρειάζονται κανονικό λούσιμο. Αν φοράτε clip-ins λούζετε ταέξι έως οκτώ φορές στη διάρκεια της εφαρμογής τους. Λούστε τα ξεχωριστά και στεγνώστε τασε μια πετσέτα. Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν και κοντίσιονερ χωρίς θειικά άλατα και parabens, απομακρύνετε την περίσσεια νερού σε μια πετσέτα καιστη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα.Για τα tape-ins και τα extensions κερατίνης χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαμπουάνεστιάζοντας στις ρίζεςκαι εφαρμόστε το κοντίσιονερ μόνο από το μέσο μήκος των μαλλιών και κάτω. Προστατέψτε τα στο στέγνωμα χρησιμοποιώντας προϊόντα θερμικής προστασίας καιαποφύγετε τη χρήση τους απευθείας στις ταινίες και τους δεσμούς κερατίνης. Και μην πηγαίνετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά – σιγουρευτείτε ότι τα μαλλιά σας είναι εντελώς στεγνά πριν ξαπλώσετε. Με τη σωστή ρουτίνα και τα κατάλληλα προϊόντα, τα extensionsσας θα πρέπει να διαρκούν τουλάχιστον τρεις μήνες. Μόλις η τρίχα αρχίσει να μαλακώνει ή να κόβετε και να δημιουργείται μεγάλο κενό από τη ρίζα σαςήρθε η ώρα για ανανέωση.

Αυτό που πρέπει να έχετε όμως πάντα στο μυαλό σας είναι ότι όποιον τύπο ή στυλ επιλέξετε τα όμορφα μαλλιά εξαρτώνται από τη σωστή περιποίηση, την καλή υγείακαι τη σωστήδιάθεση. Η ομορφιά είναι μέσα μας!

H Μαίρη Συνατσάκη πάντως με ή χωρίς extensions εξακολουθεί να είναι όμορφη και γελαστήαποτελώντας ένα υγιές πρότυπο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις