Λαμία hotspot: Μάλιστα, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος έβαλε όρουςκαι προϋποθέσεις για τη λειτουργία κέντρου φιλοξενίας στα όρια του Δήμου, ανεξάρτητα σε ποια θέση θα λειτουργήσει. Οι τρεις βασικοί όροι, όπως τους περιέγραψε, είναι:

  • οι χώροι να μην αποτελούνται από πρόχειρα καταλύματα αλλά από κλασσικά κοντέινερ
  • να έχει ο δήμος τον έλεγχο της δομής και όχι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
  • να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

«Λέμε όχι σε αποθήκες ψυχών. Λέμε όχι στην κάθε Μαυρομαντήλα που δεν πληροί τους όρους που θέτουμε…», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.Ανέφερε πως «ποτέ δεν αρνηθήκαμε, καθώς πάντα αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα εθνικό θέμα και κατανοούμε τη σοβαρότητα του, για να συμβάλουμε σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, στην εθνική αυτή υπόθεση.Από τα βασικά στοιχεία που ενδιαφέρουν την δημοτική αρχή, είναι να μην υπάρξει η οποιαδήποτε όχληση των τοπικών κοινωνιών, από την εν γένει λειτουργία ενός χώρου φιλοξενίας αιτούντων άσυλο».

Ο κ. Καραΐσκος υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή έχει ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο, όμως, αντιμετώπισε, όπως είπε, τη σιωπή. Έστρεψε τα βέλη του στους κυβερνητικούς παράγοντες, κάνοντας λόγο για «προχειρότητα». «Δυστυχώς περισσότερη προχειρότητα δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει, γιατί σε ολόκληρη τη χώρα, παρόμοιες καταστάσεις αναγκάστηκαν να τις εκσυγχρονίσουν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στην περίπτωσή μας γενικά και αόριστα μιλούν για μια πρώτη φάση, χωρίς βεβαίως να προσδιορίσουν τίποτα διαφορετικό και το κυριότερο χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους, εκείνα τα οποία συμβαίνουν σε άλλους τόπους στην ενδοχώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι προς το τέλος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, υπήρξε ένταση. Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαμαρτυρία με μαύρες σημαίες

Κομβόι από οχήματα με μαύρες σημαίες εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης, 14 Ιανουαρίου, στο κέντρο της Λαμίας. Επρόκειτο για ορισμένους κατοίκους τηςΚοινότητας Αγίας Παρασκευής, που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία hotspot στην περιοχή τους και συγκεκριμένα σε δημόσιο χωράφι στην Μαυρομαντήλα. Υπενθυμίζεται πως μερίδα κατοίκων είχαν πραγματοποιήσει κινητοποίηση και στην εθνική οδό, προειδοποιώντας ότι δε θα παραιτηθούν από τον «αγώνα» τους, όπως τον χαρακτηρίζουν, αν δεν βγει από το σχεδιασμό για hotspot η περιοχή τους.