Κουκάκι καταλήψεις: Την απόφαση να προμηθεύσει νέες στολές και επιχειρησιακό εξοπλισμό στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι, καθώς οι στολές τους γέμισαν με μπογιές από τους καταληψίες.Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν μετά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στο Κουκάκι, είναι χαρακτηριστικές. Η ΕΛ.ΑΣ θα προμηθευτεί νέες στολές αφού αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στην εκκένωση των καταλήψεων είναι πλέον άχρηστες.Σημειώνεται ότι εκτός από μπογιές, οι καταληψίες αντιμετώπισαν τους αστυνομικούς και με βροχή απότσιμεντόλιθους και πέτρες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβάλουν μηνύσεις σε βάρος των ατόμων που συνελήφθησαν στα υπό κατάληψη κτίρια. Υποστηρίζουν ότι η ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που ασκήθηκε δεν ανταποκρίνεται στα όσα έζησαν έξω από το κτήριο της οδού Ματρόζου και της οδού Παναιτωλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις νέες στολές: «Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη κινούνται ήδη οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να χορηγηθούν άμεσα σε αστυνομικούς, που συμμετείχαν στις πρόσφατες επιχειρήσεις εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι, νέες στολές καθώς και επιχειρησιακός εξοπλισμός που υπέστη φθορές».Διευκρινήσεις από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε για τους συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι. Υποστηρίζει ότι η απαγγελία κατηγοριών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών βασίστηκε στη δικογραφία που έλαβε από την αστυνομία. Σε δελτίο τύπου που υπογράφεται από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών, προς απάντηση όσων διαμαρτύρονται για τον νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων που απέδωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, αναφέρονται τα εξής: «Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με τον προσήκοντα ή μη νομικό χαρακτηρισμό των αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα, την 11-1-2020 κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τελούντος υπό κατάληψη κτιρίου διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε, για την εκτίμηση της απαγγελεθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση».

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα αναβλήθηκαν διαδοχικά για τις 22, 23, και 24 Ιανουαρίου οι δίκες των 20 συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι. Συγκεκριμένα, για όσους συνελήφθησαν μέσα και έξω από το κτίριο της Ματρόζου, ορίστηκε δικάσιμος για τις 23 και 24 Ιανουαρίου, ενώ για όσους ήταν στο κτίριο της Παναιτωλίου, η δικάσιμος ορίστηκε για τις 22 Ιανουαρίου. Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Αφορμή για τις αναβολές στάθηκε η απουσία των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων, αλλά και διερμηνέα σε μια δικογραφία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις