Λόφος Φιλοπάππου:Άγνωστοι, εκμεταλλευόμενοι την απουσία καμερών στολόφο Φιλοπάππου,άφησαν εκατοντάδες φόλες με μορφή λουκάνικων που περιείχαν αγκίστρια, βίδες και ρινίσματα σε μία ακτίνα περίπου δύο χιλιομέτρων, με σκοπό να σκοτώσουν αδιακρίτως σκυλιά και γάτες, όπως κατήγγειλανφιλόζωοικαι ιδιοκτήτες ζώων της περιοχής.Οι παγίδες θανάτου έγιναν αντιληπτές στις 16:30 το μεσημέρι, όταν ο σκύλος μιας κατοίκου της περιοχής,έφαγε μερικά από αυτά τα λουκάνικα και άρχισε να σφαδάζει από πόνους. Αμέσως ειδοποίησε τους γύρω της, πολλοί από τους οποίους είχαν επίσης βγει με τα σκυλιά τους για βόλτα. Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση, με πάνω από δέκα άτομα να μαζεύουνσυνολικά περισσότερες100 φόλες, ενώ τουλάχιστον δύο σκυλιά κατέληξαν στο χειρουργείο με την τύχη τους να παραμένει αβέβαιη. Οι κτηνίατροι καταβάλουνπροσπάθειες για να σώσουν τα σκυλιά που έφαγαν τις φόλες, καθώς δελεάστηκαν από το κρέας στο οποίο ήταν κρυμμένες.

Η κάτοικος της περιοχής που ο σκύλος της έπεσε θύμα των ασυνείδητων δήλωσε: «Είναι σοκαριστικό. Το σκυλί μου είναι 8,5 ετών και τον πάω εκεί “από πάντα”. Πάνε παιδιά που ασχολούνται με τα ζώα, πάμε κάθε μέρα». Οι ιδιοκτήτες ζώων ενημέρωσαν την ίδια ώρα και τους φύλακες και σκοπεύουν να καταθέσουν μήνυση κατ’ αγνώστων.Κάτοικος της περιοχής που ανακάλυψε πρώτη το πρόβλημα αφού το σκυλί της πρόλαβε να φάει πολλά από αυτά τα λουκανικάκια περιγράφει: «Το σκυλί μου, η Λόλα, ένα κυνηγόσκυλο 25 κιλών και 5 ετών είναι ακόμα στην εντατική διασωληνωμένη. Θα καταφέρει να ζήσει αλλά θα πάρει καιρό να ξεπεράσει το πρόβλημα, καθώς τα 15 αγκίστρια που κατάπιε τρύπησαν τον οισοφάγο και το στομάχι της. Είναι σίγουρα μια οργανωμένη και στοχευμένη επιχείρηση αυτό που συνέβη. Εγώ μόνο, μάζεψα πάνω από 50 τέτοια μικρά λουκάνικα. Πρέπει να ήταν τουλάχιστον 500 τέτοιες φόλες σπαρμένες σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων. Τις μαζέψαμε μόνοι μας οι κάτοικοι μετά από κινητοποίηση. Υπήρχαν λουκάνικα που είχαν μέσα και 2 και 3 αγκίστρια. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο και σε τέτοια διάσταση. Εκτός από το δικό μου σκυλί τουλάχιστον άλλα 2 πέρασαν από μεγάλο χειρουργείo. Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα εικόνα πόσα αδέσποτα σκυλιά και γάτες χάθηκαν από τις φόλες. Μπορώ όμως να σας πω με βεβαιότητα ότι οι αδέσποτες γάτες είναι πολλές στο λόφο κι ειδικά αυτές που κυκλοφορούν κάτω από τον Λουμπαρδιάρη».

Οκτηνίατρος που ανέλαβε ένα από τα σκυλιά που έφαγαν τα λουκάνικα με τα αγκίστρια, δήλωσε: «Ευτυχώς, καταφέραμε να ….ψαρέψουμε, γιατί αυτό κάναμε στην ουσία, τα 15 αγκίστρια από το στομάχι της Λόλας με γαστροσκόπηση κι όχι με εγχείρηση». Για τον ίδιο, το πιο ανησυχητικό απ' όλα είναι πως οι φόλες με αγκίστρια και βίδες, όπως αυτές που βρέθηκαν στον λόφο, αφού πρόκειται γιατις πιο επικίνδυνες μορφές φόλας, το ίδιο επικίνδυνη με τα ξυραφάκια και πάντως καθόλου συνηθισμένη ακριβώς λόγω της τόσο επικίνδυνης μορφής της. Ο κτηνίατρος κατέληξε λέγοντας: «Στα 30 χρόνια που είμαι στο επάγγελμα πρώτη φορά την βλέπω. Προκαλεί μάλιστα έναν άκρως επώδυνο, αργό και βασανιστικό θάνατο, που μπορεί να κρατήσει ημέρες ακόμα κι εβδομάδες. Ξεκινάει με διάτρηση στομάχου ή εντέρου, ακολουθεί η περιτονίτιδα και μετά ο θάνατος».Το σταθερό πρόβλημα με τις φόλες στην περιοχή

Ευτυχώς η τελευταία αυτή φρικωδία έληξε γρήγορα χάρις στην άμεση κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής που άρχισαν να προβάλλουν μαζικά το θέμα στα social media. O κτηνίατρος που ανέλαβε ένα από τα σκυλιά που έφαγαν τα λουκάνικα με τα αγκίστρια συμπληρώνει με την σειρά του: «Η περιοχή του Φιλοπάππου είναι μια περιοχή που σταθερά έχει πρόβλημα με τις φόλες. Οι πιο συνηθισμένες μορφές φόλας είναι το φυτοφάρμακο ή το ποντικοφάρμακο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις