Γενικό Κρατικό Νίκαιας – ΠΟΕΔΗΝ: Το συμβάν, το οποίο αποκάλυψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καταγράφηκε στις 7 Ιανουαρίου και μετά τη σχετική καταγγελία του ασθενούς έγινε αρμοδίως και η αναφορά προς τις σχετικές υπηρεσίες και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Στο έγγραφο της αναφοράς της Προϊσταμένης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, αναφέρεται: «Στη Β’ καρδιολογική κλινική, στον θάλαμο 205 και στην ασθενή (…), καθώς έτρωγε το μεσημεριανό φαγητό ημ. 7/01/20 βρήκε σκουλήκι μέσα στο φαγητό».

Η απάντηση του νοσοκομείου

Με ανακοίνωσή του ο νέος αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, κ. Αναστάσιος Μύτογλου, αναφέρει πως ανέλαβε τα καθήκοντά του μετά το συμβάν του εντοπισμού ξένου σώματος μέσα σε φαγητό ασθενούς και πως διέταξε προκαταρκτική εξέταση αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του το περιστατικό. «Το προπεριγραφέν περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Ν.3528/2007, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό. Επίσης, έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες κρατικές αρχές» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον νέο διοικητή, διενεργείται καθημερινά εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής. Προσθέτει ακόμη πως μετά τη σχετική αναφορά διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από τη διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας , προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων, και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως.