ΕΛ.ΑΣ. – Κατεπείγον έγγραφο: Στο εμπιστευτικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που αποκαλύπτουν «Τα Νέα», είναι εμφανής η ανησυχία των αρχών ασφαλείας στη χώρα μας για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία από τις ΗΠΑ του Κασέμ Σουλεϊμανί κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης αλλά και το τραγικό συμβάν με την πτώση – στις 8 Ιανουαρίου – του Boeing 737 της Ukraine International Airlines ύστερα από πλήγμα ιρανικού πυραύλου.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, η ΕΛ.ΑΣ. πλέον φοβάται όχι μόνο επίθεση κατά αμερικανικού στόχου στη χώρα μας λόγω της δολοφονίας Σουλεϊμανί αλλά εξετάζει και το ενδεχόμενο επίθεσης σε ιρανικό και ιρακινό στόχο. Και αυτό λόγω και των διαμαρτυριών που υπάρχουν στο εσωτερικό του Ιράν όπως και σε άλλες αραβικές χώρες για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους.

Στο κατεπείγον έγγραφο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που συντάχθηκε στις 9 Ιανουαρίου ζητείται να υπάρχουν συνεχή μέτρα προστασίας των εγκαταστάσεων του Ιράν και του Ιράκ με εντολή για «ιδιαίτερη ένταση και προσοχή». Μάλιστα ζητείται να ληφθούν και μέτρα ασφαλείας για τους διπλωμάτες αυτών των χωρών. Σχετικός συναγερμός φαίνεται να υπάρχει και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στην Κρατική Ασφάλεια αλλά και στην ΕΥΠ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις