Ο Μακρόν στέλνει Γαλλικό Ελικοπτεροφόρο για κοινές ασκήσεις των Fusiliers Marins με κομμάντος της 32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που εδρεύει στο Βόλο. Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «FS Dixmude» έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα όπου η "απομονωμένη" Τουρκία, όπως την αποκαλούν τα Ελληνικά ΜΜΕ για δικούς τους λόγους, μόνο απομονωμένη δεν είναι, καθώς έχει αναπτύξει σκάφη επιφανείας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και καθημερινά εκτελεί ασκήσεις με Ιταλικά και ΝΑΤΟικάπολεμικά. Αυτές τις μέρες μαζί μετην Ιταλική φρεγάτα Zeffiro (F 577) κλάσης Maestrale κάνει ασκήσεις με τιςO.H.Perry του Τουρκικού ναυτικούTCG GÖKSU και TCG GÖKOVA που πλέουν σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου ενώ ελλιμενίζονται στο λιμάνι του Αλγερίου και δρουν στα πλαίσια της επιχείρησης θαλάσσιας ασφάλειας (MSO) του NATO Sea Guardian.

Το ελικοπτεροφόροσκάφος, είναι το μεγαλύτερο αυτή στην στιγμή στην περιοχή και Γάλλοι συμμετέχουν στη μεγάλη ελληνική διακλαδική άσκηση«ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ2020» μαζί και με μονάδες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή. Το σκάφος μεταφέρει περίπου350 Πεζοναύτες της6ηςταξιαρχίας πεζικού, οχήματα αναγνώρισης AXM-10RC, τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης VBCI, στρατιωτικά οχήματα VBL, εξοπλισμένα ελικόπτερα SA-342M1 Gazelle και μεταφορικά ελικόπτερα SA-330 Puma.

Οι Ελληνες κομμάντος έχουν ξανακάνει εκπαίδευση κατά τις ασκήσεις "Μέδουσα" τα τελευταία χρόνια,με ένα εκ των δύο αιγυπτιακών ελικοπτεροφόρων, της ίδιας κλάσης Mistral που είχαν ναυπηγηθεί για λογαριασμό του Ρωσικού Ναυτικού, αλλά κατέληξαν το 2016 στην Αίγυπτο. Τα δύο πλοία παραμένουν έκτοτε υποεξοπλισμένα και σχεδόν χωρίς οργανικά ελικόπτερα, όπως έχουν δείξει οι εικόνες από τις συνεκπαιδεύσεις του Αιγυπτιακού Ναυτικού με το Πολεμικό Ναυτικό, οπότε η άσκηση με του πιο έμπειρους και εκπαιδευμένους Γάλλους αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον από τους έμπειρους Ελληνες

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στα Γενικά Επιτελεία ήδη οι προετοιμασίες είναι εντατικές με καθημερινές πλέον συσκέψεις μεταξύ Ελλήνων, Γάλλων και Αμερικανών Αξιωματικών για την άριστη προετοιμασία της άσκησης «ALEXANDER THE GREAT 2020».

Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών έχει αναλάβει την κύρια ευθύνη διοργάνωση της άσκησης ωστόσο εκτός από τους κομμάντος-πεζοναύτες ισχυρή θα είναι η παρουσία τόσο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όσο και της Πολεμικής μας Αεροπορίας αλλά και της Αεροπορίας Στρατού. Επιπλέον, μέρος θα πάρουν και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων της Διακλαδικής Δύναμης του Γενικού Επιτελείου.Το Αρχηγείο Στόλου θα διαθέσει φρεγάτες και αρματαγωγά ενώ τα «γεράκια» της Πολεμικής μας Αεροπορίας θα συμμετάσχουν με μαχητικά F-16, ΜIRAGE 2000-5 και τα F-4 Phantom, τα οποία θα διαθέτει καθημερινά για τις ανάγκες της άσκησης το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Έλληνες, Γάλλοι και Αμερικανοί Πεζοναύτες σχεδιάζεται να εκπαιδευτούν σε πρώτη φάση στο Πήλιο αλλά και σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας σε βολές φορητού οπλισμού και βαρέων όπλων, ενώ θα ακολουθήσουν και άλματα αλεξιπτωτιστών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις