Αλέξης Γεωργούλης: Τεράστια ποσά βρέθηκε να χρωστάει ο Αλέξης Γεωργούλης λόγω μιας πιστωτικής κάρτας που δεν έβγαλε ποτέ, αλλά και επιταγών που δεν γνώριζε την ύπαρξή τους. Ο γνωστός ηθοποιός και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που πλεόν ζει στις Βρυξέλλες, διεκδικεί από την άλλη πλευρά δικαστικά για αυτή την υπόθεση 120.000 ευρώ. Ολα αυτά έπειτα από μια συνεργασία που δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, σύμφωνα με το ethnos.gr, διεκδικεί δικαστικά περίπου 120.000 ευρώ από παλιό συνεργάτη του, έναν υπάλληλο τράπεζας και το ίδιο το τραπεζικό ίδρυμα, καθώς -όπως φέρεται να υποστηρίζει- όλα συνέβησαν και με τη «συνδρομή» υπαλλήλου της τράπεζας. Ο κ. Γεωργούλης μαζί με ένα ακόμη πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος κατέθεσαν αγωγή στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η οποία συζητήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου 2019, διεκδικώντας τα χρήματα που αναγκάστηκαν να πληρώσουν για να καλύψουν τις οφειλές αλλά και ένα ποσό για ηθική βλάβη.

Παλιός συνεργάτης πίσω από την απάτη

Η αρχή του νήματος της ιστορίας βρίσκεται στο μακρινό 2011, όταν ο κ. Γεωργούλης έφυγε για δουλειά στις ΗΠΑ. Τότε ζήτησε τη διακοπή της πιστωτικής του κάρτας έτσι και αλλιώς έληγε σε ένα μήνα από την τράπεζα, αλλά όπως τον ενημέρωσαν, επειδή έληγε η κάρτα δεν χρειαζόταν να την διακόψει, θα έκλεινε αυτόματα, εκτός και αν ο ίδιος ζητούσε την ανανέωσή της κάτι που δεν έκανε.

Οταν επέστρεψε απο την Αμερική, όμως, διαπίστωσε πως παρ΄ ότι ποτέ δεν ζήτησε και δεν υπέγραψε για την ανανέωση της κάρτας, βρέθηκε να χρωστά σε αυτή ποσό 6.400 ευρώ.Αναζητώντας το τι έχει συμβεί, ανακάλυψε ότι η κάρτα ανανεώθηκε και παρελήφθη από κάποιο άλλο πρόσωπο, ενώ υπάλληλος της τράπεζας παραδέχθηκε ότι η υπογραφή στην αίτηση και η παραλαβή της κάρτας έγιναν πράγματι από άλλο πρόσωπο. Ο Αλέξης Γεωργούλης ανακάλυψε ότι πίω απ' όλα αυτά ήταν παλιός συνεργάτης του, κατά του οποίου υπέβαλε μήνυση, με το ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας να τον καταδικάζει για απάτη κατ’ εξακολούθηση, επιβάλλοντάς του ποινή 4 ετών μετατρέψιμη σε χρηματική.

Η ιστορία, όμως, δεν τέλειωσε με την πιστωτική κάρτα, αφού ο πρώην συνεργάτης του Αλέξη Γεωργούλη φέρεται να ενεπλάκη και στη λύση εταιρείας φιλικού προσώπου του ηθοποιού, καταφέρνοντας -σύμφωνα με τις καταγγελίες- να εκδώσει μπλοκ επιταγών στην επωνυμία της επιχείρησης. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας βρέθηκε «κυνηγημένος» από την τράπεζα για «ακάλυπτες» επιταγές ύψους 34.000 ευρώ.

Η αγωγή και ο ρόλος του υπαλλήλου

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Αλ. Γεωργούλη, πίσω από τις «ακάλυπτες» επιταγές βρισκόταν ο πρώην συνεργάτης του ηθοποιού, ο οποίος σε συνεργασία με τον ίδιο υπάλληλο της τράπεζας και χρησιμοποιώντας τη σφραγίδα της εταιρείας, την οποία είχε στην κατοχή του για να προβεί σε λύση της, εξέδωσαν το μπλοκ επιταγών. Ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι πήρε πίσω τις πλαστές επιταγές, εξόφλησε τα ποσά και παρέδωσε στην τράπεζα τα σώματα των επιταγών, στα χέρια, μάλιστα, του υπαλλήλου που είχε ανάμειξη στην υπόθεση, χωρίς τότε να το γνωρίζει. Ο υπάλληλος προχώρησε σε καταστροφή των εγγράφων, τα οποία πλέον οι ενάγοντες διαθέτουν σε φωτοτυπία.

Με την αγωγή τους, ο Αλέξης Γεωργούλης και το πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος, ζητούντο ποσό των 34.000 ευρώ από τις επιταγές που πλήρωσαν, το ποσό των 6.400 ευρώ που έχει χρεωθεί στην πιστωτική κάρτα, αλλά και 80.000 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς ο ηθοποιός αναγκάστηκε να χάσει δουλειές και συμβόλαια στην Αμερική, αφού έπρεπε να πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα για να βρει λύση στο ζήτημα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις