Μεταναστευτικό:Την εκδήλωση στηρίζουν πολλές οργανώσεις, όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, η Ομοσπονδία Ορθόδοξων και Πατριωτικών Σωματείων, η International Hellenic Association κ.α. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αρχής γενομένης από τις 22 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση για το συλλαλητήριο στην Αθήνα βρίθει ξενοφοβικών χαρακτηρισμών και καταστροφολογικών σεναρίων:«Στις 19 Ιανουαρίου 2020, στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων, οι Έλληνες Ιδιοκτήτες της Πατρίδος μας, διατρανώνουμε την αντίθεση μας στον εποικισμό, στην παράνομη μετανάστευση και απαιτούμε ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΩΡΑ !!!» Γίνεται λόγος για «άμεσοκίνδυνογια την ασφάλεια των οικογενειών και περιουσιών». Οι… «άγνωστοι» διοργανωτές υπογραμμίζουν, μάλιστα, την ανάγκη να γίνει μια «μεγαλειώδης συγκέντρωση». Κλείνουν, μάλιστα, την ανακοίνωση με μία φράση που προκαλεί: «Δεν είμαστε οι πολίτες της Ελλάδος– Είμαστε οι ιδιοκτήτες της»

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ανακοίνωση – πρόσκληση που εξέδωσαν το Ίδρυμα προασπίσεως ηθικών και πνευματικών αξιών και το Σωματείο «Οι φίλοι του τάματος του έθνους», εμφανίζεται ως διοργανωτής ο ελληνικός λαός και με λόγο ακραίο και μισαλλόδοξο, γίνεται λόγος για «διαμαρτυρίακατά των επιδρομέων αλλόφυλων – εποίκων και του οργανωμένου εγκλήματος κατακυριεύσεως της Ελλάδος υπό των προκαλυμμένων ως προσφύγων».


Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Αστυνομίαςστο Σύνταγμα. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία των αναρχικών υπέρ των μεταναστών, ενώ στη 13:00 διοργανώνεται η συγκέντρωση κατά των μεταναστών, με τους διοργανωτές να στήνουν μικροφωνική εγκατάσταση στην πλατεία Συντάγματος.Τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια, με τρεις τουλάχιστον κλούβες, τρειςτουλάχιστον αστυνομικούς διευθυντές στην περιοχή, και ενεργοποιημένες τις περισσότερες ομάδες των αστυνομικών.Ο σταθμός μετρό στην πλατεία Συντάγματος θα παραμείνει κλειστός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις