Οαντικαταστάτηςτης μέχρι πρότινος προέδρου, σύμφωνα με το τυπικό του ΣτΕ,προσωρινά θα είναι οσημερινός αντιπρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού ΔικαστηρίουΑθανάσιος Ράντος, ως ο αρχαιότερος δικαστικός.

Ο νέος ή η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα επιλεγεί από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως ορίζει το Σύνταγμα αν και σύμφωνα με κύκλους της δικαιοσύνης ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Στην περίπτωση του κ. Ράντου Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος δικαστικός είναι αρεστόςστην κυβέρνηση

Ποιος είναι ο Αθανάσιος Ράντος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1953. Έλαβε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1976) με Άριστα καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών πάνω στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (1990) με μεγάλη διάκριση.

Είναιδικηγόρος Αθηνών από το 1978και μεταξύ των σημαντικότερων θέσεων που έχει υπηρετήσει είναι οι εξής:

  • Εισηγητής τουΣυμβουλίου της Επικρατείας, 1979.
  • Πάρεδρος τουΣυμβουλίου της Επικρατείας, 1984.
  • Σύμβουλος της Επικρατείας, 1996.
  • Αντιπρόεδρος τουΣυμβουλίου της Επικρατείας, 2009.
  • Ήδη, Πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Δικαστηρίου.

Προήδρευσε επί σειρά ετών τουΔικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίαςκαι τουΠειθαρχικού Συμβουλίου των μελών ΔΕΠ ΑΕΙ. Προεδρεύων επί σειρά ετών τουΣυμβουλίου Συμμόρφωσης της Διοικήσεωςστις δικαστικές αποφάσεις. Διετέλεσε για τρεις θητείες μέλος τουΑνωτάτου Ειδικού Δικαστηρίουκαι προήδρευσε σε συνεδριάσεις του. Επίσης, υπήρξε μέλος τουΑνωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Δίδαξε επί 21 έτη στηνΕθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών(Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο) καθώς και στηνΕθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Μελέτες και εισηγήσεις του σε επιστημονικά συνέδρια δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά.

Διετέλεσε πρόεδρος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και μέλος τηςΚεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής τηςΕπετηρίδας Δικαίου Προσφύγων και Αλλοδαπών, που εκδίδεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, καθώς και άλλων επιστημονικών περιοδικών και σωματείων. Γνωρίζει Γαλλικά και Αγγλικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις