Κουκάκι κατάληψη: Τρεις δίκες αναμένονται εντός της εβδομάδας σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Κουκάκι. Συγκεκριμένα, στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου (κατόπιν αναβολής) συνολικά 20 κατηγορούμενοι θα κάτσουν στο εδώλιο, αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Μάλιστα, στη μία δίκη αστυνομικοί θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής και έχουν επιφυλαχθεί να προσκομίσουν στο δικαστήριο ιατροδικαστικές εκθέσεις και οπτικοακουστικό υλικό που θα αποδεικνύουν τραυματισμό από τους καταληψίες.

Σημειώνεται πως έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες: Στην πρώτη οι κατηγορούμενοι βαρύνονται κατά περίπτωση, με τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Στη δεύτερη οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι αστυνομικοί αντέδρασαν έντονα καθώς οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους συλληφθέντες αφορούν σε αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής με αίτηση που είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, ζήτησε οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους συλληφθέντες από την εισαγγελίανα μετατραπούν απόπλημμέλημα σε κακούργημα αλλά και να ελεγχθούν πειθαρχικά οι εισαγγελείς που άσκησαν τη δίωξη.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο προϊστάμενος της Ευ. Ιωαννίδης, αναφέρει ότι άσκησε τις πλημμεληματικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό που της είχε προσκομίσει η ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζεται πως η αίτηση της Ένωσης Αστυνομικών διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στονκ. Ιωαννίδη προκειμένου να την αξιολογήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις