Δίκη Χρυσής Αυγής - Παπαδάκης: Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στην εισαγγελέα [pics]

Δίκη Χρυσής Αυγής - Παπαδάκης: Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στην εισαγγελέα
Δίκη Χρυσής Αυγής - Παπαδάκης: Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στην εισαγγελέα

Δίκη Χρυσής Αυγής - Παπαδάκης: «Σαν πολλά δεν σας φαίνονται, κυρία εισαγγελέα, για να είναι μεμονωμένα και ασύνδετα μεταξύ τους αυτά τα περιστατικά;» ρώτησε ο Κώστας Παπαδάκης.

Δίκη Χρυσής Αυγής - Παπαδάκης: Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που έθεσε στην εισαγγελέα ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Κώστας Παπαδάκης. Συγκεκριμένα και αφού απαρίθμησε δεκάδες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής μόνο το 2012, ρώτησε την εισαγγελέα αν όλες αυτές είναι μεμονωμένες. Στο ακροατήριο η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, η πρώην υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, ο ιστορικός και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Λιάκος και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, γράφει η efsyn.

Η Χρυσή Αυγή στις αρχές του 2012, κατά την προεκλογική περίοδο, ασκούσε επιδεικτική βία, ξεκίνησε την αγόρευσή του ο Κώστας Παπαδάκης και ανέφερε το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή, για την οποία ο Μιχαλολιάκος επίχαιρε ότι ανεβήκαμε στις δημοσκοπήσεις, ενώ το βράδυ των εκλογών ευχαριστεί «τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες» για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε αναλυτικά σε σωρεία επιθέσεων της ναζιστικής οργάνωσης μόνο το 2012 (Κόρινθος, Αιτωλικό, Πειραιάς, Λυκόβρυση, Αγιος Δημήτριος, Κοζάνη, Ραφήνα, πλατεία Αμερικής, Αγιος Παντελεήμονας, Σεπόλια, Ανάβυσσος, Κορυδαλλός, Σέρρες, Λαύριο, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης, στο θέατρο «Χυτήριο» και αλλού) και παρατήρησε ότι «έχουμε δηλαδή τριπλασιασμό των περιστατικών βίας το δεύτερο εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το πρώτο», δηλαδή ενώ η οργάνωση είχε θεσμική ασυλία.

«Σαν πολλά δεν σας φαίνονται, κυρία εισαγγελέα, για να είναι μεμονωμένα και ασύνδετα μεταξύ τους αυτά τα περιστατικά;», ρώτησε ο Κώστας Παπαδάκης και συνέχισε περιγράφοντας ότι η οργάνωση συνέχισε ακάθεκτη τη δράση της και το 2013, οπότε έχουμε κλιμάκωση της στρατιωτικοποίησης, τάγματα εφόδου στους δρόμους, προκλήσεις εντός του Κοινοβουλίου και επιθέσεις σε όλη τη χώρα με όλο και περισσότερη άσκηση βίας.