Έγκλημα στις Μοίρες: Στον ανακριτή ο δράστης

Ο κατηγορούμενος οδηγείται στον ανακριτή
Ο κατηγορούμενος οδηγείται στον ανακριτή

Έγκλημα στις Μοίρες: Στον ανακριτή οδηγείται ο δράστης

Έγκλημα στις Μοίρες: Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 51χρονος δράστης του φονικού στις Μοίρες, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τον 79χρονο σπιτονοικοκύρη της εν διαστάσει συζύγου του. Ο ίδιος μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, στις 10.00 το πρωί ύστερα από τη διήμερη προθεσμία που πήρε την περασμένη Παρασκευή από τον Εισαγγελέα.

Παρών στα δικαστήρια, και ο ανήλικος εγγονός του θύματος που βρισκόταν μέσα στο σπίτι τη στιγμή που έγινε το φονικό και ανέφερε: «Αν του έλεγα μία κουβέντα παραπάνω θα είχε πυροβολήσει και εμένα. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, προσπάθησα να βοηθήσω τη γιαγιά μου που ήταν μέσα στα αίματα, την έβαλα στο σπίτι, κλείδωσα και κάλεσα το ασθενοφόρο».

Όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια του θύματος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, προκειμένου να βρεθεί απέναντί του, για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του 51χρονου. Μιλώντας στην «ΕΦΣΥΝ» την επόμενη του φονικού, ο γιος του θύματος Γιώργος Χατζάκης τόνισε ότι ο πατέρας του ούτε γνώριζε τον δράστη, αλλά και ούτε είχε ξαναμιλήσει μαζί του: «Τον ρώτησε ο δράστης αν είναι αυτός που νοικιάζει και πόσο νοικιάζει το σπίτι στη γυναίκα. Ο πατέρας μου δεν του απάντησε για το ενοίκιο καθώς δεν τον αφορούσε. Τότε ο δράστης τον πυροβόλησε εν ψυχρώ, τόσο εκείνον όσο και τη μητέρα μου».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου υποστηρίζει ότι ο 51χρονος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και δεν είχε επίγνωση τι συνέβη, ενώ παράλληλα εξέφρασε την συγγνώμη του δράστη προς τα θύματα. Υπενθυμίζεται, ότι το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη όταν ο δράστης πήγε με όπλο στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του και πυροβόλησε τον 79χρονο και την σύζυγό του, η οποία νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.