Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια

Μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο, σε καθαρό βαμβάκι ή σε χαρτί κουζίνας τοποθετημένο σε μια γωνία τηςντουλάπας, μπορεί να κάνει θαύματα. Μην ξεχνάς να τα αντικαθιστάς κάθε 4 εβδομάδες. Πρέπει να ξέρεις επίσης, ότι ορισμένααιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα- απωθούν και το σκόρο.

Τοποθέτησε μπάρες σαπουνιού

Χρησιμοποίησε μπάρες φυσικού σαπουνιού τυλιγμένες σε καθαρό ύφασμα και τοποθέτησε τιςσε κάποια γωνιά της ντουλάπας, του συρταριού ή και μέσα στη βαλίτσα σου. Το ύφασμα πρέπει να είναι λεπτό ώστε το άρωμα να περνάει στην ατμόσφαιρα, χωρίς όμως και το σαπούνι να λερώσει τα ρούχα σου. Έχε υπόψιν ότι τα χειροποίητα μυρίζουν πάντα καλύτερα.

Homemadeποτ πουρί

Μπορείς κάλλιστα να φτιάξεις αρωματικό ποτ πουρί μόνη σου βάζοντας σε ένα πουγκί ποικιλία βοτάνων και μυρωδικών της αρεσκείας σου. Μπορεί να έχει εντομοαπωθητικές ιδιότητες όπως η λεβάντα, οδυόσμος,ξύλο κανέλας και πολλά άλλα. Τοποθέτησέτο σε ντουλάπεςκαι συρτάρια και άλλαζέ το κάθε μήνα για να είναι το άρωμα έντονο.

Ξύδι

Το λευκό άοσμο ξύδι μπορεί να λειτουργήσει ωςφυσικό αποσμητικό. Μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιάστο μαλακτικό σου, για να εξαφανίσεις δυσάρεστες οσμές που επιμένουν μετά το πλύσιμο ή ναγεμίσεις ένα σπρέι με ίσα μέρη νερό και ξύδι και να ψεκάσεις με μέτρο το εσωτερικό της ντουλάπας και των συρταριών, για να φύγουν οι οσμές.

Μαγειρική σόδα

Και ημαγειρική σόδα χρησιμοποιείται απορροφά αποτελεσματικά τις οσμές, όπως και την υγρασία. Πρόσθεσε 2-3 κουταλιές μαγειρικής σόδας μέσα σε κάποιο πλαστικό κουτάκι (χωρίς καπάκι) και τοποθέτησέ το μέσα στη ντουλάπα.

Τι καλύτερο από τοάρωμά σου

Το πιο χαρακτηριστικό όμως που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να δώσεις τη μυρωδιά σου στη ντουλάπα,είναι το αγαπημένο σου άρωμα. Μπορείς να ψεκάσεις μπάλες από βαμβάκι με τοάρωμα και να τις βάλεις μέσα στα βαζάκια. Έπειτα κάλυψε τα βαζάκια με τουλπάνι και τοποθέτησέ τα σε διάφορα σημεία της ντουλάπας. Καλό είναι να τα αλλάζεις κάθε 3-4 εβδομάδες για πιο έντονη μυρωδιά. Επίσης, όταντελειώνει το άρωμά σου, μπορείς να βάζεις το μπουκαλάκι ανοιχτόμέσα στα συρτάρια ή τη ντουλάπα σου. Τέλος, εάν θέλεις να μυρίζουν τα ρούχα σου με άρωμα πριν ακόμα τα τακτοποιήσεις, βάλελίγες σταγόνες άρωμα στο νερό που βάζεις στο σίδερο κατά το σιδέρωμα των ρούχων!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις