Νεκροί φωτιές Κορωπί Ξάνθη: Δύο άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο

Διπλή τραγωδία: Δυο νεκροί από φωτιές σε Κορωπί και Ξάνθη

Νεκροί φωτιές Κορωπί Ξάνθη: Διπλή τραγωδία. Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Νεκροί φωτιές Κορωπί Ξάνθη: Τραγικό τέλος είχαν δυο άνδρες, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τρίτης σε δύο ξεχωριστά περιστατικά πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Λεωφόρο Κορωπίου - Μαρκοπούλου και στην πόλη της Ξάνθης. Πιο αναλυτικά, στη Λεωφόρο Κορωπίου Μαρκοπούλου, ξέσπασε φωτιά γύρω στις 22:00 σε ένα τροχόσπιτο που ήταν παρκαρισμένο στο 27ο χιλιόμετρο. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας ο οποίος διέμενε στο όχημα. Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Στην Ξάνθη η φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα οίκημα στην οδού Δελφών και έχασε τη ζωή του ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων. «Νεκρό άτομο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μονοκατοικία επί της οδού Δελφών στην Ξάνθη. Επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα», αναφέρει η Πυροσβεστική στην ενημέρωσή της στο Twitter.



Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια των δυο φονικών πυρκαγιών. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στον τελευταίο μήνα, άλλοι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν είχαν τα κατάλληλα μέσα ώστε να αντιμετωπίσουν το ψύχος. Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου του 2019, τέσσερις Πακιστανοί βρέθηκαν νεκροί στα Καλύβια από αναθυμιάσεις από αυτοσχέδιο μαγκάλι. Στις 8 Ιανουαρίου, ένα κοριτσάκι 6 ετών απανθρακώθηκε στην Κομοτηνή - η πυρκαγιά οφείλεται σε ατύχημα με μαγκάλι. Την αμέσως επόμενη μέρα, από κρυοπληξία μέσα στο ίδιο της το σπίτι κατέληξε μια 63χρονη στην Κέρκυρα κι ένας 78χρονος βρέθηκε νεκρός ύστερα από πυρκαγιά στην Αμαλιάδα, ενώ δίπλα του υπήρχε ένα θερμαντικό σώμα. Την επαύριο, ένας άνδρας και μία γυναίκα, υπήκοοι Πακιστάν, έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις στο Μεταξουργείο λόγω διαρροής από σόμπα υγραερίου.

Συνολικά 29 άνθρωποι είναι τα θύματα της ενεργειακής φτώχειας στα χρόνια της λιτότητας - χωρίς να υπολογίζουμε όσους βρέθηκαν στα νοσοκομεία επειδή τα χωρίς ρεύμα σπίτια τους τυλίχτηκαν στις φλόγες από αναμμένο κερί ή γιατί τα φτηνά θερμαντικά σώματα προκάλεσαν βραχυκύκλωμα. Οι ειδικοί ορίζουν ως «ενεργειακή φτώχεια» την αδυναμία πρόσβασης σε βασικές ενεργειακές υπηρεσίες, όπως είναι ο ηλεκτρισμός, το φυσικό αέριο, η θέρμανση και η ψύξη.