Στην Ελένη Ράικου, πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, κατά την τρίτη «ημέρα» κατάθεσής της,φέρεται να της ζητήθηκε εάν έχει φέρει σήμερα μαζί της, όπως της είχαν ζητήσει βουλευτές – μέλη της Επιτροπή, την σύμβαση για τη μελέτη που είχε αναλάβει ο ιατρός σύζυγος της από τη Νovartis και εξ αυτής είναι και τα σχετικά εμβάσματα που έχουν υπάρξει στο όνομά του. Σύμφωνα με τις πηγές της Επιτροπής, η κυρία Ράικου φέρεται να απάντησε πως την αναζήτησε από τα αρχεία της οικογενείας αλλά δυστυχώς όμως προ ετών είχε πλημμυρίσει το σπίτι μας και δεν βρέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή, η ίδια φέρεται να είπε: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήθελε να καταλύσει τη Δημοκρατία». Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει συνέντευξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης που της καταλογίζει κίνητρο σε αυτά που καταθέτει εκείνη, φέρεται να απάντησε: «Εγώ για όλα αυτά που συνέβησαν σκέφτηκα ότι κάποιος πρέπει να μιλήσει. Τόλμησα, λοιπόν, να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερωτηθείσα φέρεται να κατέθεσε πως «το ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis ήταν μόνο στα πολιτικά πρόσωπα και πουθενά αλλού. Μάλιστα λέγεται πως έχει αναφέρει πως δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Νοvartis. Γι αυτό και έστησε την σκευωρία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις