Τούρκοι χάκερς: Έπεσαντο βράδυ της Πέμπτης, και για περίπου μιάμιση η ιστοσελίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ενέργειας, του υπουργείο Πολιτισμού, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, του υπουργείου Τουρισμού, καθώς και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Προβλήματα παρουσίασαν επίσης οι ιστοσελίδες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός που βρίσκεται εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το περιστατικό που επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Ταβέλη πολλών αξιωματούχωνστρέφονται εναντίον του Υπουργού ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη ο οποίοςπριν λίγους μήνες «ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών», ενώ η κατάσταση και τα γεγονότα εκθέτουν τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι κυβερνητικές πηγές, μετά την προηγούμενη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου, είχαν επισημάνει ότιστο προσεχές διάστημα θα εκπονηθεί σχέδιο προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη θωράκιση και να αποφευχθούν παρόμοιες κακόβουλες ενέργειες στο μέλλον.Δεν είναι γνωστό για ποιο λόγο δεν υπήρχε πρόσβαση στους εν λόγω ιστοτόπους, ωστόσο όλες οι υποψίες στρέφονται σε τούρκους χάκερς, οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.Λίγο πριν τις 23.00 πάντως οι παραπάνω ιστοσελίδες είχαν αποκαταστήσει σταδιακά τη λειτουργία τους.

Διαβάστε: Τούρκοι χάκερς: «Έριξαν» τις ιστοσελίδες της Βουλής και των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών [pics]


Αυτό εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πρωθυπουργού


Το site του ΥΠΕΞ

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2020/04/pixel1x1.png

Το site του υπουργείου Οικονομικών

Το site της Αστυνομίας

Το site του υπουργείου Ενέρνειας

Το site του υπουργείου Πολιτισμού

Το site του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Το site του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής


Η προηγούμενη επίθεση

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 17 Ιανουαρίου στις ελληνικές αρχές μετά τη μαζική κυβερνοεπίθεση που πραγματοποίησαν σε κρατικές ελληνικές ιστοσελίδες τούρκοι χάκερς, οι οποίοι «έριξαν» μεταξύ άλλων τις ιστοσελίδες του υπουργείου Εξωτερικών, της Βουλής των Ελλήνων,της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του υπουργείου Οικονομικών και του Χρηματιστηρίου.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες από ειδική υπηρεσία για την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Προσθέτουν, δε, ότι στο προσεχές διάστημα θα εκπονηθεί σχέδιο προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη θωράκιση και να αποφευχθούν παρόμοιες κακόβουλες ενέργειες στο μέλλον.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παίζουν πολύ ψηλά την επίθεση των χάκερς στις ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες και επικαλούνται βέβαια την ομάδα χάκερ «Anka Neferler», η οποία υποστηρίζει πως έχει κάνει την κυβερνοεπίθεση. Οι επιθέσεις αυτές έγιναν μία μέρα μετά το ταξίδι στην Αθήνα του Λίβυου στρατάρχηΧαλίφα Χαφτάρ, τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την απάντηση του Χαφτάρ.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, διαβεβαίωσε ότι από την κυβερνοεπίθεση δεν κινδύνευσαν ευαίσθητα δεδομένα. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες υπουργείων, οργανισμών και υπηρεσιών, όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, έμειναν εκτός λειτουργίας και όποιος προσπαθούσε να μπει έβλεπε «λευκή σελίδα» ή σχετικό μήνυμα σφάλματος.Δείτε την ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.Ηομάδα χάκερ Anka Neferler με ανάρτησή της στο Facebook ανέλαβε την ευθύνη.

Διαβάστε: Anonymous Greece: Χάκαραν τουρκικές ιστοσελίδες ως αντίποινα

Παράλληλα, την επόμενη ημέρα, στις 18 Ιανουαρίου,Έλληνες χάκερ φέρεται να πραγματοποίησαν τη δική τους επίθεση σε τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες ως απάντηση.Όπως ανέφεραν οι Anonymous Greece: «Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι έτσι και εμείς μια μέρα μετά ως απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν. Για κάθε καινούρια χτυπήματα θα ανεβαίνει νέο άρθρο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις