Θεσσαλονίκη μαθήτρια bullying: Συμμαθητές την ανάγκασαν να γλείψει τουαλέτα

Εικόνες ντροπής σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη από bullying σε μαθήτρια

Θεσσαλονίκη μαθήτρια bullying: Ένα σοκαριστικό περιστατικό κατεγράφη σε σχολείο της συμπρωτεύουσας.

Θεσσαλονίκη μαθήτρια bullying: Όπως έγινε γνωστό από τον περιφερειακό διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης, το περιστατικό συνέβη στο 17ο δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103,6. ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, αποκάλυψε πως τρεις μαθητές έβαλαν συμμαθήτριά τους να γλείψει «τούρκικη» τουαλέτα. «Το κοριτσάκι έχει αλλάξει σχολείο, θα ζητήσω τη συναίνεση, γιατί η αλλαγή περιβάλλοντος δεν είναι ό,τι καλύτερο για να αντιμετωπίζεται ένα γεγονός», συμπλήρωσε.

«Ντρέπομαι ειλικρινά, όταν σε χώρο, που εποπτεύω, συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Όντως μου καταγράφηκε και πήγα στο σχολείο, το περιστατικό έγινε στο ολοήμερο. Μου αναφέρθηκε, ότι στο διάλειμμα, κάποιοι μαθητές έπαιζαν ένα παιχνίδι - ο Θεός να το κάνει παιχνίδι, εν πάση περιπτώσει παιδιά είναι - και για να εφαρμόσουν τους κανόνες, που έβαλαν στο παιχνίδι, πήγαν στις τουαλέτες. Ζήτησαν άδεια από τον εκπαιδευτικό του ολοήμερου. Όταν ζητήσουν άδεια και πάνε 2 ή 3 παιδιά μέσα στην τουαλέτα και αν έγινε αυτό - μου καταγράφηκε, ότι πιθανότατα έγινε από μαρτυρίες, δεν το αρνούμαι εγώ - περιμένω να εξελιχθεί η διαδικασία για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει γίνει. Δεν ήταν στον απόλυτο έλεγχο του δασκάλου, γιατί δεν έγινε στο χώρο του σχολείου, αλλά μέσα στην τουαλέτα», δήλωσε στην εκπομπή ο κ. Κόπτσης.

"Επιλήφθηκε ο διευθυντής, κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες, κάλεσε τους μαθητές, κάλεσε τους γονείς. Όπως αναφέρθηκαν και εγγράφως, έγιναν και απόπειρες βιαιοπραγίας κατά εκπαιδευτικών, ενεπλάκη η αστυνομία, δικαστικοί αγώνες, που λένε, ότι θα ξεκινήσουν. (...) Είναι απαράδεκτα πράγματα. Το ποινικό δε θα το εξετάσω, αλλά στο παιδαγωγικό να ξέρετε, ότι δε θα μείνει τίποτα κάτω από το χαλί, όποιος έχει ευθύνες, θα τις υποστεί. Ήδη κινήθηκαν διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου, αλλά οποιοδήποτε πρόβλημα και να συμβαίνει, με συναίνεση λύνεται. Άμεσα ξεκινούμε σχολές γονέων, πρέπει οι γονείς να ενημερώνονται», κατέληξε ο περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.


Προκαταρκτική έρευνα για να φωτιστούν όλες οι πτυχές περιστατικού, διεξάγει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.