Μαθητής καθηγήτρια απουσίες: Νέα εξέλιξη στο ζήτημα με την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός μαθητή του ΕΠΑΛ μπροστά την καθηγήτριά του, προκειμένου να σβηστεί η απουσία που πήρε κατά τη διάρκεια του μαθήματος, καθώς όπως αποδεικνεύεται, το σχετικό βίντεο είναι περσινό. Μάλιστα, το περιστατικό έσπευσε να καταδικάσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία προανήγγειλε τη διευρεύνησήτου, χωρίς καν να γνωρίζει ότι σημειώθηκε πριν από ένα χρόνο.Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό fm100, πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή.

«Παρά το ότι έγινε πέρσι, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε ένα σχολείο που νοσεί, από την πρώτη ώρα στείλαμε ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και όλους τους αρμόδιους φορείς», διαβεβαίωσε ο κ. Κόπτσης, συμπληρώνοντας «όπου μπορούμε να παρέμβουμε θα παρέμβουμε».


Ακούστε τη σχετική συνέντευξη:


Η αντίδραση της Νίκης Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προφανώς μη γνωρίζοντας ότι το περιστατικό είναι περσινό, έσπευσε με ανάρτησή της την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 να προαναγγείλει τη διερεύνηση της υπόθεσης.«Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας, διερευνάται ήδη αρμοδίως, ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του. Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.Το επίμαχο βίντεο, δείχνει τον μαθητή να επιτίθεται λεκτικά σε μια καθηγήτριά του επειδή αρνείται να του σβήνει την απουσία που του έβαλε. Παρά την ακραία λεκτική βία που δέχεται η καθηγήτρια, διατηρεί την ψυχραιμία της, ως σωστή εκπαιδευτικός και το μόνο που λέει στον έξαλλο μαθητή ήταν ότι θα τον παραπέμψει στον διευθυντή. Δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο σχολείο διαδραματίστηκε το θλιβερό περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες μάλλον συνέβη σε ΕΠΑΛ.

Στo βίντεο φαίνεται ο μαθητής ο οποίος αποχωρεί για λίγο από την αίθουσα, χτυπώντας την πόρτα της τάξης πίσω του ενώ επιστρέφει οργισμένος για να απαντήσει στην καθηγήτρια που του λέει ότι θα τον παραπέμψει στον διευθυντή. «Στ’ αρχ@@@α μου και ο διευθυντής, θα μου κλ@@@@ κι ο διευθυντής γ@@ω το σπίτι του. Σβήστη να γ@@ω τον αντίθεό μου! Θα σας κάψω όλους ρε! Θα σε καταστρέψω ρε! Σβήστη να ρε! Εδώ όταν σου μιλάω θα με κοιτάς ρε» λέει ο μαθητής, την ώρα που οι συμμαθητές του γελάνε (γιατί προφανώς ό,τι γίνεται είναι πολύ αστείο), ένας έχει πάρει μια… μπατανόβουτσα και κάνει πως βάφει τους τοίχους ή τον πίνακα και όταν κάποιοι προσπαθούν να τον ηρεμήσουν, τους βρίζει κι εκείνους!


Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις