Γρίπη 2020 σχολεία: Κατακόρυφη έξαρση παρουσιάζει η γρίπη στη χώρα μας και αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στην παρατεταμένη καλοκαιρία που είχαμε στη χώρα μας μέχρι τον Δεκέμβριο. Καλό λοιπόν είναι να γνωρίζουν οι γονείς πόσες μέρες απουσιών δικαιολογούνται λόγω γρίπης. Βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ που κοινοποιούν σε γονείς διοικήσεις σχολείων μετά από οποιαδήποτε ίωση ο μαθητής «θα πρέπει να παραμένει απύρετος στο σπίτι για 3 ημέρες».

Διαβάστε Σχολεία θεματική εβδομάδα: Κίνηση εκπαιδευτικού σκοταδισμού το ενδεχόμενο κατάργησής της δηλώνει ο Κώστας Γαβρόγλου

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Αναλυτικά, η εγκύκλιος για τη γρίπη αναφέρει τα εξής:

  • Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών και μαθητριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.
  • Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις