Το sleep divorce ή«διαζύγιο ύπνου» ήτανμια πραγματικότητα για λίγους μέχρι σήμερα. Μπορούσε να θεωρηθεί και προνόμιο των celebrities αλλά τον τελευταίο καιρό αρχίζει να γίνεται γνωστόκαι στο ευρύτερο κοινό. Υπάρχουν αρκετές έρευνες που διαπιστώνουν ότι αρκετά ζευγάρια, 1 στα 4 στην Αμερική,προτιμούν να κοιμούνται σε ξεχωριστάκρεβάτια ή ακόμα και υπνοδωμάτια από τον σύντροφό τους.

Ποιες επιπτώσεις έχει όμως αυτή η τάση, σύμφωνα πάντα με τους ψυχολόγους, σε μια σχέση;
Εκπρώτης όψεως μπορεί να πιστεύετε πως μια τέτοια συνήθεια μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο ζευγάρι και να επηρεάσει τη συντροφικότητα που νιώθετε. Μια από τις αγαπημένες συνήθειες ενός ζευγαριού είναι η αίσθηση του να κοιμάται και να ξυπνάει μαζί. Αν όμως επιλέξετε το αντίθετο δεν σημαίνειότι έχετε πρόβλημα, αρκεί να το θέλουν και οι δύο και να γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους που το επιλέγουν. Για παράδειγμα μπορεί με τον σύντροφό σας να έχετε διαφορετικές συνήθειες ύπνου που δεν μπορείτε να αλλάξετε, όπως η θερμοκρασία του δωματίου, αν κοιμάστε μεφως ή στο απόλυτο σκοτάδι, εάν κάποιος από τους δύο ροχαλίζει κ.ό.κ.

Ποια είναιλοιπόν τα οφέλη μια τέτοια απόφασης;

Θα ξυπνάτε χαρούμενες και πιο ξεκούραστες

Εάν λόγω των διαφορετικών συνθηκών ύπνου με τον σύντροφό σας δεν κοιμάστε καλά, δεν κοιμάστεμέχρι το πρωί συνεχόμενα θα δείτε ότι με την αλλαγή αυτή θα ξυπνάτε πιο ξεκούραστες. Άλλωστε, όπως σίγουρα γνωρίζετε ο καλός ύπνος το βράδυ ρυθμίζει πολλά προβλήματα υγείας, βοηθά στην καλύτερη συγκέντρωση και προλαμβάνει τηνκατάθλιψηκαι τηνπαχυσαρκία.

Θα έχετε περισσότερη όρεξη για σεξουαλική επαφή

Η πιο συνηθισμένη ώρα όπου τα περισσότερα ζευγάρια έχουν σεξουαλική επαφήείναι ακριβώς πριν πέσουν για ύπνο. Αυτό μετά από τις υποχρεώσεις της ημέρας και των παιδιών εάν υπάρχουν, μπορεί να οδηγήσει σε μια ρουτίνα η οποία καταστρέφει την όρεξη για επαφή. Έτσι, με τον ύπνο σε ξεχωριστά κρεβάτια δεν θα φοβάστε μήπως δυσαρεστήσετε τον άνθρωπο σας με μια άρνηση και επιπλέον θα προσθέσετε στις πιο ιδιαίτερες στιγμές σας έναν ακόμη χώρο.

Θα αισθανθείτε ξανά sexy

Ένα sleep divorce μπορεί να είναι ευεργετικό για τη σχέση σας. Θα έχετε την ευκαιρία να υποδεχθείτε τον σύντροφόσας όπως παλιά, στο δικό σας χώρο, χωρίς να φοράτε τις φαρδιές σας πυτζάμες και τις παντόφλες σας. Θα έχετε την όρεξη να τον εντυπωσιάστε και πάλι!

Θα εκτιμήσετε περισσότερο τη σχέση σας

Με τον ύπνο σε ξεχωριστά κρεβάτια έχετε περισσότερες πιθανότητες να δώσετε προτεραιότητα στην οικειότητα και τη φυσική επαφή με τον σύντροφό σας. Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα να αγκαλιάσετε το βράδυ τον σύντροφο σας όποια στιγμή θέλετε μπορεί μέσα στην ημέρα να έχετε μεγαλύτερη ανάγκη για επαφή και οικειότητα και να βελτιώσετε έτσι την σχέση σας μέσα στην καθημερινότητα. Όλοι ξέρουμε άλλωστε το παλιόκαλό κλισέ: δεν γνωρίζειςτι έχεις αν δεν το χάσεις…

Υπάρχουν και όρια

Η κάθε σχέση έχει τους δικούς της κανόνες και ο κάθε ένα μαςτα προσωπικά του όρια. Λαμβάνοντας υπόψιν σας τη σημασία του να ξυπνάτε ξεκούραστοι κάθε πρωί αλλά και της εγγύτητας που προσφέρει ο κοινός ύπνος θα ήταν καλό να προσπαθήσετε να βρείτε μια ισορροπία έτσι ώστε να μη χάσετε τη μοναδική αίσθηση του να μοιράζεστε την καθημερινότητά σας με αυτόν που αγαπάτε. Είναι επίσης απαραίτητο να είναι μια κοινή επιθυμία ώστε να μην νιώθει κανένας από τους δυο σας παραμελημένος. Αρκεί να έχετε υπ' όψιν σας ότι αυτό που ενώνει δύο εραστές είναι το κρεβάτι τους!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις