Κορονοϊός 2020 Κίνα: Έλληνας εγκλωβισμένος λόγω της καραντίνας για τον ιό [vid]

Κορονοϊός 2020 Κίνα: Έλληνας εγκλωβισμένος λόγω της καραντίνας για τον ιό [vid]

Κορονοϊός 2020 Κίνα: Έλληνας αποκλεισμένος στην Κίνα λόγω του κορονοϊού: «Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει».

Κορονοϊός 2020 Κίνα: Έλληνας, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί στην Κίνα λόγω του κορονοϊού, περιγράφει στην τηλεόραση του Alpha την κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία Χουμπέι όπου 125 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 3.554 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο Γιάννης Μεσσηνίας βρίσκεται σε μία πόλη, η οποία απέχει περίπου 330 χιλιόμετρα από τη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει, δεν υπάρχουν τρένα, δεν υπάρχουν λεωφορεία, δεν υπάρχουν αεροπλάνα. Οι δρόμοι είναι άδειοι. Εστιατόρια δεν δουλεύουν, ξενοδοχεία δε λειτουργούν. Πρόκειται για μία άδεια πόλη» δήλωσε ο κ. Μεσσηνιάς. «Ήμουν για αναψυχή και εργασία, παράλληλα. Και δυστυχώς μπλέχτηκα εδώ» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής «φορούν μάσκες και πλένουν τα χέρια τους». «Η ενημέρωση είναι δύσκολη, γιατί δεν μιλάω καλά κινεζικά, ενώ οι αρχές δεν μιλούν αγγλικά», είπε και συμπλήρωσε ότι η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να καταφέρει να αποχωρήσει από την Κίνα και να επιστρέψει στην Ελλάδα.Διαβάστε: Κορονοϊός 2020: Θρίλερ με Έλληνες εγκλωβισμένους στην Ουχάν


Υπενθυμίζεται ότι η Ουχάν και το σύνολο της επαρχίας Χουμπέι έχουν αποκλειστεί από τον υπόλοιπο κόσμο. Ο περιορισμός αυτός αφορά σε 56 εκατομμύρια κατοίκους, μεταξύ των οποίων χιλιάδες ξένοι.

Ο τελευταίος απολογισμός των κινεζικών αρχών κάνει λόγο για 132 νεκρούς και τουλάχιστον 6.172 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Διαβάστε: Αυτά είναι τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλον τον κόσμο