Κλειστά σχολεία αύριο Παρασκευή 31 Ιανουαρίου: «Λουκέτο» σε πολλές σχολικές μονάδες μπαίνει σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου να μην αυξηθούν στους μαθητές τα κρούσματα της γρίπης, η οποία βρίσκεται σε έξαρση. Πιο αναλυτικά, την Παρασκευήστην Αττική θα είναι κλειστά:

Δήμος Αχαρνών:

Ο Δήμος Αχαρνών μετά την εξέταση των σχετικών αιτημάτων των διευθύνσεων σχολείων της πόλης, με τη με αριθμό 35/29-1-2020 απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Λουίζα Κοσμίδου αποφασίζει: «τη διακοπή μαθημάτων των 3ου, 23ου Νηπιαγωγείων, 10ου Δημοτικού Σχολείου, 7ου Γυμνασίου και Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αχαρνών, για δύο (2) ημέρες, από 30-1-2020 έως και 31-1-2020, λόγω των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης». Για τον ίδιο λόγο και για το ίδιο χρονικό διάστημα θα παραμείνει κλειστό και το 20ό Νηπιαγωγείο.

Δήμος Γαλατσίου:
Λόγω του αυξημένου αριθμού παιδιών που απουσιάζουν λόγω γρίπης, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 31/1/020.

Δήμος Διονύσου:
Στο προληπτικό κλείσιμο του 1ου Νηπιαγωγείου Διονύσου από την Πέμπτη 29/1 έως και την Παρασκευή 31/1 θα προβεί ο Δήμος Διονύσου, μετά από απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη. Ο Δήμος Διονύσου έχοντας επίγνωση των ιδιαίτερων συνθηκών προέβη στην απόφαση αυτή για προληπτικούς και μόνο λόγους, χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Στο συγκεκριμένο σχολείο παρατηρήθηκε σημαντικός αριθμός απόντων και κρίθηκε από τη Διευθύντρια ότι θα ήταν σκόπιμο να μην πραγματοποιηθούν μαθήματα για τις επόμενες δύο μέρες.

Δήμος Μαρκοπούλου:
Κλειστό θα παραμείνει το 1ο Νηπιαγωγείο Μαρκοπούλου αύριο Παρασκευή 31/1/2020, με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας των μαθητών.

Δήμος Νέας Σμύρνης:
Με απόφαση του Δήμου αναστέλλεται η λειτουργία αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω σχολείων, στις 31 Ιανουαρίου, λόγω επιδημίας γρίπης:

 • Το 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Σμύρνης
 • Το 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Σμύρνης
 • Το 5ο Νηπιαγωγείο Ν. Σμύρνης
 • Το 9ο Νηπιαγωγείο Ν. Σμύρνης
 • Το 10ο Νηπιαγωγείο Ν. Σμύρνης
 • Από το 3ο Δημοτικό Ν. Σμύρνης τα Τμήματα Β1, Δ2, ΣΤ1 και ΣΤ2.
 • Το 4ο Δημοτικό Ν. Σμύρνης (όλα τα Τμήματα).
 • Από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης τα Τμήματα Β1, Β2, Δ2, Ε2, Ε3 και ΣΤ2.
 • Από το Δημοτικό Αγ. Ανδρέας Ν. Σμύρνης οι τάξεις Α, Β, Γ και Δ
 • Από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης τα Τμήματα Α, Β, Γ2 και ΣΤ
 • Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης τα Τμήματα Α2 και Β2.
 • Από το 1ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης το Τμήμα Β3.
 • Από το 2ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης τα Τμήματα Α3, Β3, Γ1 και Γ2.
 • Από το 4ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης τα Τμήματα Α1, Α2, Β1, Β3, Β4, Γ1 και Γ2.
 • Από το 5ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης το Τμήμα Α3.
 • Από το 6ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης Τμήματα Α1, Α3, Α4, Β2, Β3, Γ1 και Γ3.
 • Από το 7ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης Τμήματα Β1, Β3, Β4, Γ2 και Γ3.
 • Από το 8ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης το Τμήμα Γ4.

Δήμος Χαλανδρίου:
Με απόφαση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, κατόπιν αιτήματος της διευθύντριας της σχολικής μονάδας και κατ’ εφαρμογή των κείμενων διατάξεων, το 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου θα μείνει κλειστό την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Διαβάστε: Γρίπη: 21 οι νεκροί και 88 νοσηλεύονται στην Εντατική
Διαβάστε: Γρίπη 2020 σχολεία: Πόσες ημέρες απουσιών δικαιολογούνται


Κλειστά σχολεία: Τι θα γίνει σε άλλες περιοχές

Επίσης μέχρι και την Παρασκευή κλειστά θα είναι πέντε δημοτικά σχολεία και 31 νηπιαγωγεία με απόφαση του δημάρχου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ, ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην πόλη των Ιωαννίνων έκλεισαν δύο δημοτικά καθώς επίσης και σε Μπάφρα – Νεοκαισάρεια, Μάρμαρα και Λογγάδες. Είκοσι νηπιαγωγεία έκλεισαν στη πόλη, τρία στην Ανατολή, δύο στον Κατσικά, καθώς και σε Κουτσελιό, Πέραμα, Πεδινή, Αμφιθέα, Κρύα και Νεοχωρόπουλο.
Αναλυτικά στα Ιωάννινα κλειστά θα είναι: Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας – Νεοκαισάρειας, 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων, Δημοτικό Σχολείο Λογγάδων και 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, καθώς και τα εξής Νηπιαγωγεία:22ο Ιωαννίνων, 28ο Ιωαννίνων, Κουτσελιού, 6ο Ανατολής, 19ο Ιωαννίνων, 6ο Ιωαννίνων, 1ο Ιωαννίνων, 3ο Ιωαννίνων, 1ο Περάματος, 30ο Ιωαννίνων, 8ο Ιωαννίνων, 3ο Ανατολής, 3ο Κατσικά, 5ο Ανατολής, 10ο Ιωαννίνων, 7ο Ιωαννίνων, Πεδινής, 14ο Ιωαννίνων, 5ο Ιωαννίνων, 18ο Ιωαννίνων, Αμφιθέας, 4ο Ιωαννίνων, Κρύας, 25ο Ιωαννίνων, 1ο Κατσικά, 2ο Ιωαννίνων, 15ο Ιωαννίνων, Ειδικό Ιωαννίνων, 1ο Νεοχωρόπουλου, 33ο Ιωαννίνων και 11ο Ιωαννίνων.

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, στον Δήμο Πρέβεζας θα παραμείνουν κλειστά τα εξής σχολεία: 9ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας, Νηπιαγωγείο Καναλίου, Νηπιαγωγείο Νέας Σινώπης, Νηπιαγωγείο Νέας Σαμψούντας, Νηπιαγωγείο Λούρου, Νηπιαγωγείο Νέου Ωρωπού, ημοτικό Σχολείο Νέας Σινώπης, Δημοτικό Σχολείο Νέου Ωρωπού και Δημοτικό Σχολείο Λούρου, 8ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας, 12ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας, 13ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας, Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου, Νηπιαγωγείο Καστροσυκιάς, 7ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πρέβεζας (Σαμψούντα).



Την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ασβεστόπετρας για την Παρασκευή (31.01.2020) αποφάσισε ο Δήμος Εορδαίας. Ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη κλειστά θα παραμείνουν και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, τα εξής σχολεία: 1ο, 2ο , 3ο , 6ο Δημοτικό, το νηπιαγωγείο Μαυραναίων και όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης. Εξαιτίας της γρίπης θα είναι κλειστά αύριο το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Νεστορίου και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου.Με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, κλειστά θα είναι μέχρι και τηνΠαρασκευή η λειτουργία των δημοτικών σχολείων Ανυφίου και Ιρίων λόγω έξαρσης των εποχιακών ιώσεων και του μεγάλου αριθμού απουσιών μαθητών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία.

Στην Πελοπόννησο κλειστά είναι τα 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Πορτοχελίου, καθώς και το 2ο Νηπιαγωγείο Κρανιδίου, ενώ στο Δήμο Αργοστολίου λόγω της εποχικής γρίπης κλειστά είναι τα εξής σχολεία: 4ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών, 3ο Νηπιαγωγείο Αργοστολίου και Νηπιαγωγείο Σκάλας. Στην Άνδρο κλειστά είναι ο Παιδικός Σταθμός Μπατσίου, τα Νηπιαγωγεία Γαυρίου και Μπατσίου, τα Δημοτικά Σχολεία Γαυρίου και Μπατσίου και το Γυμνάσιο Γαυρίου.Στον Δήμο Ευρώτα διακόπτεται η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών Σκάλας, Βλαχιώτη, Κροκεών και Αγίου Ιωάννη, μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου εξαιτίας της γρίπης. Εξάλλου, για το ίδιο λόγο, κλειστά θα παραμείνουν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Αρεόπολης.

Στην Καρδίτσα κλειστά θα είναι τα εξής σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Ιτέας, 2ο Νηπιαγωγείο Παλαμά, Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας, Νηπιαγωγείο Μαγούλας.Στην Κέρκυρα κλειστό θα είναι την Παρασκευή το Γυμνάσιο Θιναλίων στο βόρειο τμήμα του νησιού.