Σεισμός Κάρπαθος: Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:34 στον θαλάσσιο χώρο 77 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Το επίκεντρο του σεισμού απείχε 490 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 2 χιλιόμετρα.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας διαπίστωσε ότι η σεισμική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή επιμένει αλλά όπως είπε δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία.

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή

Ανησυχία, ωστόσο είχε προκάλεσε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 78 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και το εστιακό του βάθος στα 27,9 χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έδωσε τον σεισμό στα 5,4 Ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε στην ίδια περιοχή με τον προηγούμενο που είχε πλήξει τα νησιά του Αιγαίου. Λίγο πριν την εκδήλωση των 5,1 Ρίχτερ, είχαν καταγραφεί τρεις σεισμικές δονήσεις κατά μήκος του ίδιου ρήγματος και μέχρι την Κάρπαθο. Ο πρώτος ήταν μεγέθους 3,3 βαθμών, ο δεύτερος 3,4 και ο τρίτος 3,6 Ρίχτερ.

Οκτώ λεπτά μετά τη σεισμική δόνηση των 5,1, καταγράφηκαν δύο σεισμοί μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, με απόσταση λίγων δευτερολέπτων μεταξύ τους. Στις 04:10 τα ξημερώματα ακολούθησε μεγαλύτερος μετασεισμός, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί σεισμός 4,6 Ρίχτερ το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ χτες, Πέμπτη σημειώθηκε ακόμα ένας ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις