«Τοξοβόλος του Συντάγματος»: Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία των τριών ατόμων που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική την Τετάρτη στην Αγία Παρασκευή, καθώς και τις πλαστές ταυτότητες που κατασχέθηκαν στη σχετική επιχείρηση. Πρόκειται για τα πραγματικά ονόματα και τις χρονολογίες γέννησης του λεγόμενου «τοξοβόλου» και των δύο γυναικών συγκατηγορούμενών του. Και οι τρεις μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διωκομένων αδικημάτων, αλλά και προς ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας λοιπών συνεργών στην εν λόγω υπόθεση, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας των συλληφθέντων είναι τα εξής:

 • ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ιωάννης του Χαραλάμπους και της Γεωργίας, γεν. 31-05-1988 στο Μαρούσι Αττικής,
 • ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνα του Ανδρέα και της Μαρίας γεν. την 21-11-1992 στην Αθήνα Αττικής και
 • ΒΑΛΑΒΑΝΗ Δήμητρα-Ευδοξία του Βασιλείου και της Χρυσούλας, γεν. 21-09-1994 στην Αλαχούα Φλώριδα Η.Π.Α.

Διαβάστε: «Τοξοβόλος του Συντάγματος»: Προφυλακιστέος μαζί με τις δύο γυναίκεςΟι πλαστές ταυτότητες

Α) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΒ 931807, που φέρεται να εκδόθηκε την 22/07/2011 από το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά, υπό στοιχεία ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΜΑΡΙΑΣ γεν. 23/10/1987 στον Πειραιά Αττικής, δημότης Πειραιά.

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία του συλληφθέντα ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη.

Β) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΕ 112238, που φέρεται να εκδόθηκε την 18/02/2015 από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιουπόλεως, υπό στοιχεία ΛΑΜΠΙΡΗ ΖΩΗ του ΠΕΤΡΟΥ και της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ, γεν. 17/07/1989 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Ηλιουπόλεως Αττικής.

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία της συλληφθείσας ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνας.

Γ) Φωτογραφία καταφανώς πλαστού Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό ΑΗ 763219, που φέρεται να εκδόθηκε την 26/02/2017 από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, υπό στοιχεία ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ και της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, γεν. 03-09-1996 στο Αμαρούσιο Αττικής, δημότης Αμαρουσίου Αττικής.

Το συγκεκριμένο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας φέρει φωτογραφία της συλληφθείσας ΒΑΛΑΒΑΝΗ Δήμητρας-Ευδοξίας.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα δημοσιοποιηθέντα ή με άλλα στοιχεία, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.Δείτε εδώ την ανακοίνωση της αστυνομίας.


«Τοξοβόλος του Συντάγματος»: Προφυλακιστέος μαζί με τις δύο γυναίκες

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του «τοξοβόλου του Συντάγματος» και των δύο γυναικών που συνελήφθησαν μαζί του ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και έξι σε βαθμό πλημμελήματος. Πιο αναλυτικάασκήθηκε ποινική δίωξη για τις εξής κατηγορίες:

 • Συγκρότηση ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
 • διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα από 2 και περισσότερους
 • πλαστογραφία από κοινού και κατά εξακολούθηση
 • χρήσης πλαστού από κοινού και κατά εξακολούθηση
 • βία κατά υπάλληλων από πρόσωπα πού οπλοφορούν
 • απείθεια
 • παράνομη κατοχή και μεταφορά πολεμικού τουφεκιού και υποπολυβόλου από κοινού
 • παράνομη οπλοφορία
 • ληστεία κατά συναυτουργία
 • απόδραση κρατουμένου

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις