Ακολούθησε μερικέςπολύ απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις χρόνο, χρήμα και να κάνεις τις αγορές που πραγματικά χρειάζεσαι.

Κάνε τησωστή επιλογή

Μην αγοράσεις το πρώτο πράγμα που θα βρεις μπροστά σου επειδή απλώς είναι σε έκπτωση. Φτιάξε μιαλίστα με αυτά που χρειάζεσαι πραγματικά. Ότι και να δεις στο ενδιάμεσο απλά αγνόησέ το! Η λίσταδεν θα σε αφήσεινα παρασυρθείς σε ανούσιες αγορές.

Καθόρισε το budget σου

Μην πάρεις μαζί σου ότι κάρτα έχεις και δεν έχεις, γιατί αυτό που δεν θαέχεις είναιέλεγχος. Υπολόγισε τα χρήματα που έχει διαθέσιμα για αγορές αφού καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες καιτους λογαριασμούς σου, αποφάσισε πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις για ψώνια και πάρε ΜΟΝΟ αυτά μαζί σου…

Ουκ εν τω πολλώ το ευ

Μην παρασύρεσαι από τιςχαμηλές τιμές και αγοράσεις πολλά και φτηνά πράγματα. Έρευνες έχουν δείξει ότι αν επιλέξεις low cost αντικείμενα, θα ξοδέψεις τελικάπολύ περισσότερα χρήματα από ότι θα έδινες για «ένα και καλό». Επένδυσε λοιπόν σε λίγα και καλά κομμάτια που είναι όντως σε καλές τιμές. Έχε στο νου σου ότι οι πολύ ακριβές μάρκες είναι ούτως ή άλλωςαπλησίαστες και δεν θα είναι μεγάλη ευκαιρία μια τέτοια αγορά.

Οργανώσου

Σκέψου τι πραγματικά σου λείπει και τι θέλεις νααποκτήσεις και κάνε μία μίνι έρευνα αγοράς για να είσαι σίγουρη που θα το βρεις.Σκέψου συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις με τα ήδη υπάρχοντα ρούχα σου.Η ποιότητά του αξίζει τα χρήματά του; Μην αγοράσεις το πρώτο πράγμα που θα βρεις μπροστά σου επειδή νομίζεις ότι αυτό είναιπου θέλεις.

Φρόντισε να έχεις την κατάλληλη ψυχολογία

Μην βγεις για ψώνια εάν έχεις κακή ψυχολογία. Αν βγεις σταμαγαζιά για να ξεπεράσεις τη στεναχώρια σου, είτε θα ξεκινήσεις να ψωνίζεις χωρίς έλεγχο και θα αποκτήσεις αμέτρητα άχρηστα πράγματα ή δεν θα σου αρέσει τίποτα και δεν θα κρίνεις σωστά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις