ΗLucy Martin είναι 29 χρονών καιδουλεύει από το 2015 στο BBC, αφού απάντησε σε μια αγγελία για «ανθρώπους με αναπηρία που ενδιαφέρονται για την μετεωρολογία και το περιβάλλον». Έχει πτυχίο στην γεωγραφία και μόλις έμαθε για την θέση στο BBC έκανε αίτηση, θεωρώντας όμως ότι θα καταλήξει να δουλεύει σε ένα γραφείο. Τελικά η αναπηρία της ήτανπου της έδωσε την θέση.

Η Lucy γεννήθηκε με μισό δεξί χέρι, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε ποτέ να κάνει τα όνειράτης πραγματικότητα.Από μικρή έκανε ότι και τα άλλα παιδιά της ηλικίας της. Οι γονείς της προσπάθησαν 2 φορές να της βάλουνε πρόσθετο μέλος, αλλά η ίδια δεν το θέλησε ποτέ γιατί ήταν άβολο και το θεωρούσεαχρείαστο.

Η αγγελία του BBC για την θέση δεν ξεκαθάριζε κάποιο τυπικό προσόν για τη θέση, παρά μόνο την αναπηρία και το κανάλι είχε κατηγορηθεί για την υπερβολική «πολιτική ορθότητα» του. Όποιο και να ήταν βέβαια το κίνητρο το αποτέλεσμα είναιότι δόθηκε σε μια γυναίκα με αναπηρία η θέση της παρουσιάστριας, μια εικόνα που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο χώρο του θεάματος παγκοσμίως, για να μην αναφερθούμε φυσικά στην Ελλάδα.

«Θα ήθελα να με ξέρουν για τη δουλειά που κάνω ως παρουσιάστρια του καιρού και όχι ωςάτομο με αναπηρία», δήλωσε σε μια συνέντευξή της, θέλοντας να δώσει έμφαση στο ότι δεν υπολείπεται σε ικανότητες, εκτόςαπό τον συμβολισμό,λόγω μιας σωματικής αναπηρίας. Η μεγαλύτερη της όμως ανταμοιβή όπως λέει είναι τα μηνύματα που λαμβάνει από ανθρώπους και κυρίως από παιδιά με παρόμοιες αναπηρίες με τη δική της που της δίνουν κουράγιο. Το να κάνεις τη διαφορά από όποια θέση σου δίνεται η δυνατότητα είναι τελικά το ζητούμενο.