Πύργος λιποθυμία μαθήτριας: Εκεί που νομίζεις πως οι λιποθυμίες μαθητών λόγω πείνας ανήκουν στο παρελθόν, έρχεται η είδηση από τον Πύργο και τρώμε όλοι μας σαν κοινωνία την ίδια γροθιά στο στομάχι όπως πριν 10 χρόνια που συνέβη για πρώτη φορά μια αντίστοιχη ιστορία. Το μικρό κορίτσι δεν είχε φάει πρωινό γιατί οι γονείς του δεν μπορούν να αγοράζουν κάθε μέρα φαγητό.

Τι λέει στο flash.gr ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε το θέμα

Το θέμα αποκάλυψε δημοσιογράφος της εφημερίδας Πατρίς ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο flash.gr. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Παναγιώτης Παυλόπουλος, "το περιστατικό συνέβη πριν περίπου 20 μέρες. Η μικρή επέστρεφε από το γυμνάσιο που φοιτά και ξαφνικά, ενώ βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο του Πύργου, λιποθύμησε από την πείνα. Έτρεξαν οι περαστικοί, της έδωσαν νερό για να συνέλθει όμως τότε το παιδί δεν μαρτύρησε σε κανέναν ότι δεν είχε φάει τίποτα από το πρωί. Μέρες αργότερα ήρθαν οι γονείς του παιδιού να μου φέρουν μια επιστολή και έμαθα ότι είναι άνεργοι και κάνουν περιστασιακά μεροκάματα ενώ τους είναι πολύ δύσκολο να αγοράζουν κάθε μέρα φαγητό. Μου είπαν ακόμα ότι έχουν ένα μισοτελειωμένο σπίτι για το οποίο πρέπει να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και πρόστιμα και ό,τι λεφτά βγάζουν από τις δουλειές του ποδαριού που κάνουν τα δίνουν εκεί. Πραγματικά η επιστολή που δημοσιεύουμε στην εφημερίδα μας "τσάκισε" όλους.

«Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν. Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε. Για το λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν» καταλήγει η επιστολή του άνεργου πατέρα που δεν είναι τίποτα άλλο από μία κραυγή αγωνίας απέναντι σε ένα σύστημα που τα ισοπεδώνει όλα βάζοντας στο ίδιο καζάνι τους έχοντες και τους μη έχοντες οδηγώντας τους μη έχοντες στην εξαθλίωση, στην φτώχεια, στην καταρράκωση της ίδιας της αξιοπρέπειάς τους.

(O δημοσιογράφος της εφημερίδας Πατρίς, Παναγιώτης Παυλόπουλος που αποκάλυψε το θέμα και μίλησε αποκλειστικά στο flash.gr)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις