Λέσβος πρόσφυγες: Ξεκίνησαν στις 10:30 το πρωί από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, με κατεύθυνση την πόλη της Μυτιλήνης. Διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια και για τον εγκλωβισμό τους στο νησί. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι ισχυρή. «Azadi- Azadi» που θα πει «ελευθερία» ζητούν με τα συνθήματά τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα, stonisi.gr, υπήρξε ένταση με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να τους σταματήσουν και τους πρόσφυγες να σκαρφαλώνουν στους γύρω λόφους, προκειμένου να ξεφύγουν. Σημειώνεται πως τα ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων κατά των προσφύγων. Οι αρχές έχουν εκτρέψει την κυκλοφορία και στέλνουν τους οδηγούς από τη βόρεια παράκαμψη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπεσαν και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στους περίπου 500 διαδηλωτές που διέφυγαν από τα στενά και βρίσκονταν στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ. Την ίδια ώρα,εκατοντάδες άλλοι είχαν μπλοκαριστείαπό διμοιρίες των ΜΑΤ. Ορισμένοι διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε χωράφια.

Σημειώνεται πως τα χημικά έφτασαν μέχρι και τον καταυλισμό του Καρά – Τεπέ, όπου η κατάσταση είναι αποπνικτική.Οι ΜΚΟ εκκένωσαν τον καταυλισμό, οι φωτιές έχουν επεκταθεί ενώ είναι σε εξέλιξη επεισόδια.

Διαδηλωτές που ξέφυγαν από τον κλοιό της Αστυνομία,έφτασαν στην προκυμαία Μυτιλήνης, όπου πραγματοποιούν διαμαρτυρία.Ορισμένοι έστησαν σκηνές.


Υπενθυμίζεται πως στις 30 Ιανουαρίου, γυναίκες από το Αφγανιστάν πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην προκυμαία Μυτιλήνης, για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια. Τους τελευταίους μήνες, άνθρωποι στοιβάζονται κυρίως έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς οι δομές του Κέντρου είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων. Υπενθυμίζεται ότι οι συμβάσεις έληξαν και δεν ανανεώθηκαν ούτε προκηρύχθηκε άλλο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για ειδικότητες, όπως η καθαριότητα, η φύλαξη, οι διοικητικές και νοσηλευτικές παροχές. [διαβάστε αναλυτικά]

Η κατάσταση στο Κέντρο είναι τόσο τραγική με πρόσφυγες και μετανάστες να ζουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Μάλιστα, τα βίαια περιστατικά μεταξύ μεταναστών είναι σχεδόν καθημερινά. Τελευταίο συμβάν ο καυγάς που κατέληξε στον βαρύτατο τραυματισμό από μαχαιριές δύο ανήλικων Αφγανών.

Πηγή φωτό: stonisi.gr

Πηγή βίντεο: Νέα Λέσβου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις