ΕΥΔΑΠ αμοιβές :Τον δρόμο για την αύξηση των αποζημιώσεων που άνοιξε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα ακολουθήσει όπως φαίνεται και η ΕΥΔΑΠ με είσηγηση της επιτροπής αμοιβών προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΠ Α.Ε. Θυμίζουμε ότι το προτελευταίο άρθρο (αρ. 212) του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή τον Φθινόπωρο εξαιρεί τις ΔΕΚΟ που είτε έχουν έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ είτε απασχολούν πάνω από 3.000 εργαζομένους από τη διάταξη που θέτει ως ανώτατο πλαφόν αμοιβών για τα στελέχη τους τις αμοιβές που λαμβάνει ο γενικός γραμματέας ενός υπουργείου (ν. 4354/2015, αρ. 22, παρ. 1).

Τον δρόμο των προκλητικών αυξήσεων τον άνοιξε η ΔΕΗ η οποία με βάση τις διατάξεις του νόμου, που εισηγήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ λαμβάνει ετήσιες αποδοχές 200.000 ευρώ και μπόνους που θα φτάνουν έως τα 100.000 ευρώ, τα διπλάσια από την προκάτοχο του, ενώ θα έχει στη διάθεσή του εταιρικό αυτοκίνητο πολλών κυβικών, καλύτερα κι από αυτό του Πρωθυπουργού της Ελλάδας που περιορίζεται στα 1.400κεκ.Οι γενναιόδωρες αυξήσεις επεκτείνονται στους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους και στα υπόλοιπα διευθυντικά στελέχη, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί από τη νέα διοίκηση και αισίως φτάνουν τα 110.

Ετσι οδιευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, κατά την εισήγηση, θα πληρώνεται με €128.000 ετησίως, από €57.000 μικτά που ήταν οι μέχρισήμερα αποδοχές. Γενναία αύξηση και για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο που θα εισπράττει €90.000 τον χρόνο, Για τα δύο ανώτατα στελέχη προβλέπεται και bonus 15% αν πετύχουν συγκεκριμένους στόχους.Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα από το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ. Οι αυξήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της επιστροφής της κανονικότητας, αλλά όπως φαίνεται μόνο για τα υψηλόβαθμα στελέχη, καθώς με τις αλλαγές στα εργασιακά, τους επόμενους μήνες θα δούμε πολλές μειώσεις, έμμεσες ή άμμεσες με τις τροποποιήσεις στις συλλογικές συμβάσεις

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις