Ειδική αγωγή διορισμοί:Οι μόνιμοι διορισμοί αφορούν θέσεις μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) κλάδων Θεραπευτών Λόγου, Ψυχολόγων, Σχολικών Νοσηλευτών, Φυσιοθεραπευτών, Εργασιοθεραπευτών-Εργοθεραπευτών, Κοινωνικών Λειτουργών καθώς και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ). Οι διορισμοί γίνονται βάσει της σειράς κατάταξής τους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, καθώς και των προτιμήσεων που έχουν δηλωθεί, στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Κεραμέως: Οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή μέσω ΑΣΕΠ

Σχολιάζοντας την οριστικοποίηση των διορισμών για την Ειδική Αγωγή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι «η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά ξεχωριστή για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στη χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που γίνονται μόνιμοι, μέσω ΑΣΕΠ, διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, τομέα που η Κυβέρνηση θεωρεί μείζονος σημασίας».Σημείωσε ότι «στηρίζουμε έμπρακτα αυτό το κρίσιμο σκέλος της δημόσιας εκπαίδευσης, τα παιδιά, τις οικογένειες αλλά και το σχολείο και τους λειτουργούς του. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, με συνέπεια, ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία, για ένα καλύτερο σχολείο για μια καλύτερη κοινωνία».

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, δρομολογούνται παράλληλαη σύνταξη αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, σταθμισμένων στις ανάγκες των παιδιών, ενώ ιδρύονται και προστατευμένα εργαστήριαειδικής αγωγής και εκπαίδευσης που θα δίνουν, όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως,διέξοδο στους αποφοίτους των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.


Δείτε εδώ τους πίνακες για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις