Φωτιά τώρα: Δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο. Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα5ου ορόφουπολυκατοικίας η οποία βρίσκεται επί των οδώνΜουσών και Πρωτέως.Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις τηςΠυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε μια γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο μπαλκόνι του φλεγόμενου διαμερίσματος η οποία απεγκλωβίστηκε με τη χρήση του κλιμακοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα παρέμεινε στο φλεγόμενο διαμέρισμα για διάστημα περίπου 45 λεπτών.

Λίγη ώρα αργότερα οι πυροσβέστες έφτασαν στην ταράτσα και απεγκλώβισαν μία ηλικιωμένη γυναίκα. Οι πυροσβέστες έψαξαν στην πολυκατοικία αν υπήρχαν άλλοι εγκλωβισμένοι στο διαμέρισμα και στο κτίριο. Προληπτικά εκκενώθηκαν τα διπλανά διαμερίσματα της πολυκατοικίας ενώ η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή.

Η στιγμή του απεγκλωβισμού:

Νωρίτερα:

Σύμφωνα με ένοικο της πολυκατοικίας η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα του Open: «Αυτή έβαλε τη φωτιά, έχω πάει στον εισαγγελέα, αλλά δεν έγινε τίποτα».

Εκπρόσωπος πυροσβεστικής: Εγινε άμεσα η εκκένωση της πολυκατοικίας

Ο εκπρόσωπος πυροσβεστικής μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες και δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι. Παράλληλα τόνισε πως οι πυροσβέστες από την πρώτη στιγμή πραγματοποίησαν εκκένωση της πολυκατοικίας από όλους τους ενοίκους. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, δεν επεκτάθηκε σε άλλα σπίτια, ωστόσο ακόμα δεν είναι γνωστό πως ξέσπασε. Σχετικά με την κατάσταση των δύο γυναικών, η μια φέρει ελαφρά εγκαύματα, ενώ η άλλη αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και διακομίζονται σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς μετέβησαν στο Παλαιό Φάληρο 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Φωτιά και στο απέναντι διαμέρισμα

Συναγερμός σήμανε εκ νέου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λίγο πριν τις 10:00 το πρωί εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πολυκατοικία στην οποία έπιασε φωτιά το πρωί με αποτέλεσμα να απεγκλωβιστούν δύο γυναίκες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά προήλθε από τον απορροφητήρα της οικίας και αντιμετωπίστηκε άμεσα, χωρίς να επεκταθεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις