Μετρό Θεσσαλονίκης: Σημείωσε, δε, ότι εντός τετραμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου και ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι «αρχές του 2023 το έργο θα παραδοθεί στην πόλη». Μετά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, αλλά και στους σταθμούς Φλέμιγκ, Πανεπιστημίου και Αγίας Σοφίας, ο γ.γ. Υποδομών δήλωσε ικανοποιημένος από τους «γοργούς ρυθμούς υλοποίησης του έργου», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «ΗΑττικό Μετρό κάνει τη σοβαρή δουλειά που χρειάζεται να γίνει ώστε να ξεκολλήσει το έργο και να είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε θέσει στην κυβέρνηση». Ειδικότερα για το αμαξοστάσιο Πυλαίας, είπε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες «θα ξεκινήσει μερική ηλεκτροδότηση, που θα επιτρέψει και την έναρξη των δοκιμών των τρένων».

Αναφορικά με την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στοσταθμό του Βενιζέλου, ο κ. Καραγιάννης τόνισε: «Μετά τη θετική γνωμοδότηση που έχουμε από το ΚΑΣ, θα προχωρήσουν πάρα πολύ γρήγορα οι μελέτες που χρειάζεται να γίνουν ώστε να υλοποιηθεί η διαδικασία της απόσπασης και της επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων, με τη λύση που έχουμε προτείνει και έχουμε τη γνωμοδοτική απόφαση από το ΚΑΣ». Πρόσθεσε, δε, ότι «περιμένουμε από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τη σχετική υπουργική απόφαση και πάρα πολύ γρήγορα υλοποιούμε αυτά που έχουμε πει». Η κυβέρνηση και όλο το επιτελείο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «αυτό που έχουμε υποσχεθεί στους Θεσσαλονικείς θα το υλοποιήσουμε. Αρχές του 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει το μετρό», υπογράμμισε.


Νίκος Ταχιάος: Οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Νίκος Ταχιάος σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή, οι σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης είναι στη φάση αποπεράτωσης των έργων πολιτικού μηχανικού κυρίως. Τώρα έχουν ξεκινήσει για πρώτη φορά οι ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις και αυτές που αφορούν τα μηχανολογικά τμήματα. Για αυτά δεν υπήρχαν μελέτες, όπως δεν υπήρχαν ούτε για την επιδομή, τις οποίες εμείς επισπεύσαμε».

Οι διαδικασίες στην υλοποίηση του μετρό Θεσσαλονίκης προχωρούν κανονικά, ανέφερε ο κ. Ταχιάος και πρόσθεσε: «Είμαστε στη φάση που έχει ένα έργο τέχνης. Έχει γίνει ο καμβάς και τώρα πάνω σε αυτόν τοποθετούμε όλες τις λεπτομέρειες. Σε αυτή τη φάση είμαστε κι αυτό είναι μια δουλειά που είναι αφανής, αλλά είναι σχετικά δύσκολη. Είναι η πιο λεπτή δουλειά».


Για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής κατά της απόφασης του ΚΑΣ για τοσταθμό Βενιζέλου, ο κ. Ταχιάος απάντησε: «Εμείς έχουμε οπλίσει πάρα πολύ καλά την απόφαση, την οποία υποστηρίξαμε στο ΚΑΣ, οπότε δεν φοβόμαστε. Εάν συμβεί θα το αντιμετωπίσουμε, όπως αντιμετωπίζουμε κάθε πιθανό ενδεχόμενο δικαστικής εμπλοκής».

«Με τη λύση τηδική μας, αυτό που πρέπει να το καταλάβουν οι Θεσσαλονικείς είναι ότι δεν φεύγουν τα αρχαία από το σταθμό Βενιζέλου», υπογράμμισε ο κ. Ταχιάος, επισημαίνοντας ότι «θα κατασκευαστεί πολύ πιο γρήγορα ο σταθμός και με μικρότερο κόστος, με το ίδιο αποτέλεσμα, εάν ήταν εφικτή η κατασκευή με την παραμονή των αρχαιοτήτων επιτόπου». Επισήμανε, δε, ότι ο σταθμός Βενιζέλου «θα κλείσει και θα λειτουργήσει μόνο μετά την επανατοποθέτηση των αρχαίων, διαφορετικά δεν μπορούσε να γίνει».

Πηγή φωτό: thestival.gr

Πηγή βίντεο: voria.gr, ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις