Μυτιλήνη επεισόδια: Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, η Ελληνική Αστυνομία επιχείρησε χθες στη Μόρια την ώρα που ομάδα νεαρών με κράνη και ρόπαλα έλεγχαν περαστικούς Έλληνες και ξένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά δρούσαν σαν σύγχρονο τάγμα εφόδου, πραγματοποιούσαν νυχτερινές περιπολίες με ρόπαλα και κράνη,

Εξετάζεται η σχέση τους με άλλες έκνομες ενέργειες τις τελευταίες μέρες τόσο στη Μόρια όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης. Και οι επτά οδηγούνται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής ομάδας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων ενώ εκτός από τους επτά αναζητούνται από τις αρχές άλλοι δυο.

Υπενθυμίζεται ότι την ύπαρξη και λειτουργία ομάδας νεαρών με κράνη και ρόπαλα που αναστάτωσε το βράδυ της Τρίτης το κέντρο της Μυτιλήνης είχε αποκαλύψει το τοπικό μέσο "Στο Νησί". Πρόκειται για λήψη με το κινητό τηλέφωνο από θαμώνα σε χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που αποδεικνύει την ύπαρξη «τάγματος εφόδου» που τρομοκρατεί ντόπιους και ξένους στο κέντρο της Μυτιλήνης. πως είναι γνωστό σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που επιβεβαιώνουν αστυνομικές αρχές, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, οι συγκεκριμένοι νεαροί ήλεγχαν περαστικούς Έλληνες και ξένους. Ενώ επιτέθηκαν και σε θαμώνες επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Ερμού όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν φοιτητές και εργαζόμενοι και εθελοντές σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης. Είχε προηγηθεί πορεία αντιφασιστικών, φοιτητικών κυρίως, οργανώσεων από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ όπου η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν.

Ας σημειωθεί ότι η ίδια ομάδα νεαρών, πάντα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με ρόπαλα λειτούργησαν στο χωριό της Μόριας αργά το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης.. Ελέγχοντας σπίτια και μαγαζιά εάν σε αυτά κατοικούν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο. Και σε αυτήν την περίπτωση, επενέβη η Αστυνομία μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό: Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα στα νησιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, βρίσκεται εκτός ελέγχου και η κυβέρνηση αντί να παίρνει άμεσα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών κάνει απλώς εξαγγελίες τόνισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σήμερα στη Βουλή, αμέσως μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και τον αν. υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο. Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξέθεσαν τις ανησυχίες τους για την κλιμακούμενη ένταση που εξελίσσεται στα νησιά, διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη δράσεων που θα αποσυμφορήσουν τα νησιά και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις σε ένα εκρηκτικό πρόβλημα.

«Τα επίσημα στοιχεία καταγράφουν από μόνα τους το χαρακτήρα του κατεπείγοντος όταν σήμερα έχουμε 42 χιλιάδες αιτούντες άσυλο ενώ τον Ιούλιο του 2019 δεκαπέντε χιλιάδες» σημείωσε ο Δ. Βίτσας και συνέχισε λέγοντας «στα νησιά εμφανίζεται μια επικίνδυνη δυναμική με συγκρούσεις ανάμεσα στον τοπικό πληθυσμό και τους αιτούντες άσυλο, η αποσυμφόρηση των νησιών είναι κατεπείγουσα».

Η αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από την Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέα της ΚΟ, το Δημήτρη Βίτσα, πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, βουλευτή Χίου, τον Γιάννη Μουζάλα, πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, το Νεκτάριο Σαντορινιό, βουλευτή Δωδεκανήσου, το Γιάννη Μπουρνού, βουλευτή Λέσβου και το Γιώργο Ψυχογιό, τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις