Μέγας Αλέξανδρος 2020: Ο Μακρόν έστειλε τοΓαλλικό αποβατικών επιχειρήσεωνΕλικοπτεροφόρο για κοινές ασκήσεις των Fusiliers Marins, U.S. Marine Corps 2nd Marine Regiment, 2nd Marine Division μαζί με τους Ελληνεςκομμάντος της 32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που εδρεύει στο Βόλο. Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «FS Dixmude» έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα όπου η "απομονωμένη"Τουρκία(όπως την αποκαλούν τα Ελληνικά ΜΜΕ για δικούς τους λόγους) πουμόνο απομονωμένη δεν είναι, καθώς έχει αναπτύξεισκάφη επιφανείας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και καθημερινά εκτελεί ασκήσεις με Ιταλικά και ΝΑΤΟικάπολεμικά.

Εκτός από τους κλάδους του Στρατού Ξηράς και του ΠΝ, συμμετήχαν και τα F-16 Block 50 της347 Μοίρα «Περσέας» που συνεργάστηκαν και απέκτησαν πολύτιμη εμπειρίασε εικονικούς βομβαρδισμούς με το σύστημα κατάδειξης στόχων USMarines JTAC (Joint Terminal Attack Control) εκτελώντας εικονικούς βομβαρδισμούς εγγυούς υποστήριξης (Close Air Support CAS).Tοσενάριο της απόβασης στο νησί της Σκύρου, που έχει σχεδιαστεί από Έλληνες, Γάλλους και Αμερικανούς Επιτελείς, προβλέπειανακατάληψη περιοχής του νησιού που βρίσκεται υπό τον έλεγχο «εχθρικών» δυνάμεων. Και στην μάχη ρίχτηκαν πεζοπόρα τμήματα, τα γνωστά (γερασμένα) "παπάκια" του ΕΣM-113 και τροχοφόρα 4X4 Γαλλικά VAB.

Να αναφέρουμε πως είναι ηπρώτη φοράπου χερσαίες δυνάμεις από τις τρεις μεγάλες χώρες εκπαιδεύονται ταυτόχρονα σε ελληνικό έδαφος και κυρίως η πρώτη φορά που η Γαλλία πέρα από αεροναυτικές δυνάμεις στέλνει και επίλεκτους πεζοναύτες για κοινά γυμνάσια με έναν από τους πιο ισχυρούς σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ασκήσεις βεβαίως δεν σταματούν για φέτος καθώς τα Γενικά Επιτελεία ετοιμάζονται για την επόμενη που θα ακολουθήσει μενέα άσκηση εντός δεκαημέρου, αυτή με την ονομασία«Χρυσόμαλλο Δέρας 2020» με τη συμμετοχή στρατευμάτων από έξι χώρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις