Μπορεί να έχετεακούσει τον όρο ghosting, από την αγγλική λέξη ghost που σημαίνει φάντασμα, δηλαδή το άτομο που έχετε βγειγια ραντεβού μίαή δύο φορές να εξαφανίζεται χωρίς καμία εξήγηση. Εάν πιστεύατε ότι αυτή είναι άσχημη συμπεριφορά ακούστε για μια πολύ χειρότερη… τοcloaking!Προέρχεται από την αγγλική λέξη cloak που σημαίνει μανδύας και προφανώς συνδέεται με τον μαγικό χιτώνα-μανδύα που φορούσε ο Harry Potter στα ομώνυμα βιβλία όταν ήθελε να γίνει αόρατος και να χάσουν τα ίχνη του… ολοκληρωτικά!Το ίδιο συμβαίνειόταν το άτομο που έχετε βγει ένα ραντεβού, άντε το πολύ δύο και ξαφνικά όχι μόνο δεν έρχεται στο σημείο συνάντησης σας αλλάεξαφανίζεται χωρίς καμία εξήγηση. Τοχειρότερο;Σας μπλοκάρει από όλες τις εφαρμογές και τις πλατφόρμες επικοινωνίας που μπορεί να χρησιμοποιείτε. Έτσι γίνεται αόρατος για εσάς!

Toν όρο του dating καθιέρωσεη δημοσιογράφοςRachel Thompson από το UK Mashable, στην οποία συνέβη ακριβώς αυτό. Έχοντας κανονίσει να βγει για φαγητό με έναν άντρα που είχαν ήδη βγει μια φορά και μιλώντας όλη μέρα με μηνύματα για το αγαπημένο τους στέκι, η Thomson άρχισε να θορυβείται όταν είχε περάσει μισή ώρα και κανένας δεν είχε έρθει στο ραντεβού. Όταν κοίταξε το κινητό της για να επικοινωνήσει μαζί του ήταν σαν να μην υπήρχε πουθενά, τα μηνύματα δεν υπήρχαν… σαν να είχε σβηστεί το προφίλ του από παντού.«Όσο εγώετοιμαζόμουν για να τον συναντήσω αυτός είχε ήδη μπει στη διαδικασία να γίνει αόρατος», είπε η ίδια χαρακτηριστικά.Όταν δε ηThompson δημοσιοποίησε την εμπειρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν η μόνη!

Στη σημερινή ψηφιακή μας εποχή, έχουμε πληθώρα τάσεωνπου χρησιμοποιούνται για να αποφύγει κανείς τη διαδικασία να γίνει δυσάρεστος και απλά να εξηγήσεις στον άλλο ότι δεν θέλει να τον ξαναδεί. Εκτός από το cloaking και το ghosting, οι … daters αναφέρουν ότι γίνονται"phubbed",τους αγνοεί δηλαδή οσύντροφός τους κοιτάζοντας το κινητό τουή "Scrooged", όταν τουςαπορρίπτουνπριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, ώστε να μην χρειάζεται να ξοδευτεί σε δώρα!

Ακούγεται αστείο ή εξωπραγματικό; Ηψηφιακή επικοινωνία προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για ουσιαστικές γνωριμίες αλλά και την ευκαιρία να κρύβεσαι χωρίςνα αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Δυστυχώς ο σεβασμός απέναντι στους άλλους είναι απλά θέμα παιδείας που φαίνεται να έχει εκλείψει…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις