Δίκη Αστυνομικών: Ένα ακόμα επεισόδιο αστυνομικής βίας εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, που μόνο ηθική δικαίωση μπορεί να προσφέρει και απολύτως τίποτε άλλο. Ένα επεισόδιο από αυτά που δεν γίνονται πρωτοσέλιδο, δεν απασχολούν την κοινή γνώμη και ας χάνεται ο κόσμος ενός ανθρώπου, που ήδη ήταν πληγωμένος.

Η ιστορία συνέβη στις 12 Μάϊου του 2007 και μετά από 13 χρόνια επανέρχεται στις δικαστικές αίθουσες. Δράστες δύο αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, ο ένας ανθυπαστυνόμος και ο άλλος αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ. Θύτης ένα άτομο που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. Μία «μάχη» που όχι μόνο δεν ήταν ισότιμη, αλλά που δεν ήταν καν μάχη αλλά φέρεται αν έχει χαρακτηριστικά εκτόνωσης από τους «μεν» προς τον «δε».

Ο Χρήστος Χρ, 37 ετών, κάτοικος Καλλιθέας, ζούσε μόνος του μετά τον θάνατο του πατρός του. Λάμβανε φάρμακα για ψυχιατρική αγωγή και όπως συνήθιζε πήγε σε καφετέρια της περιοχής του. Εκεί λόγω του με λελογισμένου, μιλούσε δυνατά και ασυνάρτητα και έβριζε με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να καλέσει την αστυνομία. Η θέα των αστυνομικών και η προσπάθειά τους να του περάσουν χειροπέδες, προκάλεσε μεγαλύτερη ένταση στο θύμα. Το οποίο και προσήγαγαν στις 23.30 στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Λίγες ώρες αργότερα μεταφέρθηκε σε ημικωματώδη κατάσταση στο Θριάσιο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά χωρίς συνοδεία αστυνομικών.Ο εφημερεύων γιατρός διαπιστώνοντας την κατάστασή του, επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας για να λάβει πληροφορίες. Απάντησαν ότι δεν είχε συμβεί κάτι απλά δεν ένιωθε καλά… Αντιθέτως ο γιατρός διαπιστώνει ότι ο ασθενής έχει υποστείς βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και φέρει πολλούς μώλωπες.

Ο Χρήστος Χρ. χειρουργείται εσπευσμένα, κι από τον Μάιο ως τον Ιούλιο παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όταν βγαίνει είναι πλέον ένα μη αυτοεξυπηρετούμενο άτομο. Πρωτόδικα η έδρα του Μικτού Ορκωτού δίκασε τέσσερεις αστυνομικούς, αλλά οι δύο απλά τον είχαν μεταφέρει με το περιπολικό στο τμήμα. Οι άλλοι δύο, έδρασαν εντός του τμήματος απέναντι σε παντελώς ανυπεράσπιστο ασθενή, χτυπώντας τον με κλομπ, γροθιές για… εκφοβισμό.

Η αρχική ποινή στους δύο δράστεςήταν κάθειρξη 8 ετών στην οποία καιασκήθηκε έφεση. Ακόμα και αν υπάρξει κάποια καταδίκη, είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει φυλάκιση και όλα θα λήξουν όπως πάντα. Μόνο που για τον Χρήστο Χρ. όλα είχαν λήξει τη νύχτα στις 12 Μάϊου του 2007…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις