Πανεπιστήμιο Πειραιά Επεισόδια: Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΠΑ.ΠΕΙ όταν τουλάχιστον 20 άγνωστοι μπήκαν στο χώρο του ιδρύματος και προκάλεσαν φθορές στα γραφεία της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Την ώρα της επίθεσης, μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν τρεις φοιτητές, μία κοπέλα και δύο αγόρια. Οι κουκουλοφόροι κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- η φοιτήτρια γλύτωσε την τελευταία στιγμή τον τραυματισμό.

Σύμφωνα με μαρτυρία φοιτητή, που κατά δήλωση του ήταν αυτόπτης μάρτυρας, στην ιστοσελίδα «Φοιτητικά Νέα», «προ ολίγου άτομα του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία της Δ.Α.Π. εντός του Πανεπιστημίου Πειραιά, έδειραν όποιον και όποιαν έβρισκαν μπροστά τους, προσπάθησαν να πετάξουν ένα παιδί από τον πρώτο όροφο στο κενό, έριξαν ένα τραπέζι πάνω σε μια κοπέλα, πέταξαν φέιγ βολάν και έφυγαν». Ο ίδιος προσθέτει: «Κατά την διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία εκλήθη αλλά καθυστέρησε τόσο να δώσει σήμα από το κέντρο να παρέμβει γιατί χρειαζόταν πρώτα να συμπληρώσει η τηλεφωνήτρια τα στοιχεία στο σύστημα, αλλά και όταν το σήμα δόθηκε η αστυνομία άργησε να έρθει. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο μας πληροφόρησαν πως ήρθαν από το Περιστέρι».


Βίντεο από το σημείο


Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε την επίθεση αγνώστων στα γραφεία της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πειραιά.

«Η επιστροφή στη νομιμότητα φαίνεται πως ενοχλεί τους ιδεοληπτικούς τραμπούκους, οι οποίοι σήμερα επιτέθηκαν σε μέλη της @dap_ndfk Πανεπιστημίου Πειραιά. Ούτε οι φοιτητές, ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι Έλληνες πολίτες τρομοκρατούνται. Οι ημέρες της ασυδοσίας τους είναι μετρημένες», ανέφερε στο tweet του.


Εικόνα από τις καταστροφές

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις