Παπασπύρου Novartis: Σε πλήρη διάψευση των καταγγελιών του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προέβη η τέως επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, στη συμπληρωματική κατάθεσή της στο πλαίσιο διερεύνησης τυχόν δικονομικών παρατυπιών από πλευράς της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Παπασπύρου, κατά την κατάθεσή της στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή που διενεργεί την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, φέρεται να διέψευσε τα όσα είχε καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ότι δηλαδή τόσο η ίδια, όσο και η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, γνώριζαν ότι ετοιμάζονταν προφυλακίσεις για τρία πολιτικά πρόσωπα πριν από τις εκλογές.«Ο κύριος Αγγελής λέει συνεχώς τα ίδια ψέματα», φέρεται να είπε η κυρία Παπασπύρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, επικαλέστηκε έγγραφα που υπάρχουν στην δικογραφία, τα οποία κατά την ίδια καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του κ. Αγγελή.Η τέως επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης φέρεται, δε, να υποστήριξε ότι ο κ. Αγγελής, ως εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, όφειλε να καταγγείλει αμέσως εάν όντως υπήρχε ένα τέτοιο σχέδιο, και όχι να το θυμηθεί τώρα. Όπως φέρεται να είπε, εκ του αποτελέσματος και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Σαμαρά αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο που περιγράφει ο κ. Αγγελής.Η κυρία Παπασπύρου φέρεται να υποστήριξε ακόμη ότι ποτέ δεν εκβιάστηκε από την κ. Τουλουπάκη κι ότι όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.Ανέφερε ενδεικτικά το γεγονός ότι χωρίς το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης δεν θα μπορούσε να ασκηθεί ποινική δίωξη.«Μας έστελναν οι εισαγγελείς συνεχώς και νέα στοιχεία», φέρεται να τόνισε η κυρίαΠαπασπύρου, η οποία επίσης διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς Αγγελή περί στοιχείων στα οποία είχαν γίνει «παρεμβάσεις» από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς.Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που η κυρία Παπασπύρου κατέθεσε στον κύριο Ζαχαρή. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε εξεταστεί για πρώτη φορά, όπου και τότε είχε αρνηθεί την καταγγελία Αγγελή ότι συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης που αφορούσε την απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της Εισαγγελέως κατά της διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής –σε συμπληρωματική κατάθεση τουστις 31 Ιανουαρίου 2020 για την έρευνα για τη Novartis και τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση, που διενεργείται από ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς – προέβησε βαρύτατεςκαταγγελίες ότι υπήρξε σχέδιο ώστε να περαστούν «βραχιολάκια» στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, παραμονές των εκλογών για την υπόθεση της Νοvartis.Πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατά την κατάθεση του ενώπιον του συναδέλφου του Ευάγγελου Ζαχαρή, φέρεται να μίλησε για την ύπαρξη σχεδίου. Ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, ότι την ύπαρξη του εν λόγω σχεδίου είχαν συζητήσει μαζί του η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αλλά και η τότε Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Μετά τη συμπληρωματική κατάθεση Αγγελή, ο αντεισαγγελέας Ζάχαρης απέστειλε αμέσως την κατάθεση του στη Βουλή. Απορίας άξιον βεβαίως είναι γιατί ο κ. Αγγελής δεν είχε καταθέσει κάτι το τόσο σημαντικό στην αρχική του κατάθεση.


Προανακριτική Βουλή: Καταγγελίες Τσατάνη για Παπαγγελόπουλο

Σοβαρές καταγγελίες φέρεται να έκανε καταθέτοντας στην Προανακριτική η Γεωργία Τσατάνη που είχε χειριστεί την υπόθεση Βγενόπουλου. Συγκεκριμένα φέρεται να καταγγέλλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παραβάσεις και πιέσεις, με μοχλό πίεσης ακόμα και φίλιων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκδοτικών συγκροτημάτων και δημοσιογράφων.Σύμφωνα με πηγές από την προανακριτική επιτροπή, η κυρία Τσατάνη φέρεται να συνδέει ακόμα και την τρομοκρατική επίθεση που είχε δεχθεί με τις απειλές του κ. Παπαγγελόπουλου λέγοντας πως αυτά που έγραφε η προκήρυξη των «Πυρήνων της Φωτιάς» μετά την επίθεση στο σπίτι της, ήταν ίδια με την τηλεφωνική απειλή που της είχε κάνει ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι εάν δεν συμμορφωθεί δεν θα κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά της.

Η πρώην εφέτης, φέρεται να έχει καταθέσει πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε εισβάλει σε σύσκεψη συντονισμού που γινόταν και με τους εισαγγελείς από την Κύπρο που χειριζόντουσαν την προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης Βγενόπουλου και ζήτησε να παρακολουθήσει την σύσκεψη επειδή είχε προσωπικό ενδιαφέρον. Και χρειάσθηκε να επιμείνει η κυρία Τσατάνη για να αποχωρήσει καθώς δεν είχε τέτοιο δικαίωμα. Φέρεται να υποστηρίζει επίσης ότι επειδή δεν συνεργαζόταν με τον κ. Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση άρχισε να στοχοποιείται από φίλιο εκδοτικό συγκρότημα της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.Ότι της ασκήθηκαν σειρά πειθαρχικών διώξεων, επειδή ο κ. Παπαγγελόπουλος της ζητούσε να επιστρέψει τον φάκελο Βγενόπουλου και εκείνη δεν το έκανε. Όλες οι παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου και των τρίτων, φέρεται να επιμένει η πρώην εφέτης, αποσκοπούσαν να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του Βγενόπουλου επειδή είχε εμμονή.Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απάντησε στην Γεωργία Τσατάνη και την κατηγορεί ότι ψεύδεται.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις