Πτολεμαΐδα Κωστής Χατζηδάκης: Με μαύρες σημαίες, γιουχαΐσματα και χαρακτηρισμούς όπως «είσαι ο νεκροθάφτης της περιοχής μας», υποδέχθηκαν διαδηλωτές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και συνδικαλιστικών σωματείων, που αντιδρούν στην απολιγνιτοποίησηυποδέχθηκαν, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, στην -υπό κατασκευή- λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V.

Το μήνυμα του Χατζηδάκη προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ήταν το εξής: «Όταν οι θέσεις της κυβέρνησης γίνουν κατανοητές οι περισσότεροι από εσάς που τώρα αντιδράτε θα αλλάξετε γνώμη. Σε κάθε περίπτωση είμαι εδώ γιατί η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλουτίσει τις δικές της θέσεις με τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων. Και τελικά το πρόγραμμά της θα είναι πρόγραμμα που θα στηρίξει την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και τους εργαζόμενους είτε στη ΔΕΗ είτε στις επιχειρήσεις που συνδέονται με τη ΔΕΗ».Διάλογος με μαντινάδες

Υπήρξαν στιγμές έντασης στον διάλογο του υπουργού με τους εργαζομένους. Ξεχώρισε ωστόσο ο διάλογος με μαντινάδες.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είπαν στον Χατζηδάκη την μαντινάδα: «Θεριό δεν εγεννήθηκα, μα με θεριά τα βάνω και πάντα μου θα μάχομαι κι ας νικώ κι ας χάνω».

Και ο Χατζηδάκης απάντησε: «Ποτέ σου να μη λησμονείς τα κάτω σκαλοπάτια γιατί εκεί πρώτα πατάς και μπαίνεις στα παλάτια».

Η μαντινάδα αυτή, όπως εξήγησε ο Κωστής Χατζηδάκης, σημαίνει ακριβώς ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές κ δεν μπορούν να ξεχνάνε τους ψηφοφόρους τους, το λαό και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε βρέθηκε στην Κοζάνη για να ακούσει και να κάνει διάλογο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις