Μπαλ μασκέ: Τα παιδικά πάρτι αρχίζουν κι οι γονείς τρέχουμε, τελευταία στιγμ,ή να βρούμε μία μάσκα και μια στολή να φορέσουν τα παιδιά. Ιδιαίτερα δημιουργικό θα ήταν να παροτρύνεται τα παιδιά να φτιάξουν τα ίδια την προσωπική τους μάσκα. Αναπτύσσουν έτσι τη φαντασία τους, τις δεξιότητές του, και κυρίως έχετε εσείς τον έλεγχο της ποιότητας των υλικών που θα κρύψουν το πρόσωπό τους. Διότι δεν είναι όλα τόσο υγιεινά όσο νομίζουμε.

Υλικά καταχωνιασμένα για μήνες σε κουτιά και αποθήκες καταστημάτων μέχρι να έρθει η εποχή να βγουν στο ράφι, που έχουν ταξιδέψει από την άλλη άκρη της γης, δεν γνωρίζουμε αν πληρούν τις προϋποθέσεις όχι μόνο καθαριότητας αλλά και σε επίπεδο υλικών. Μπορούν δηλαδή να προκαλέσουνπιθανές αλλεργίες (κρίσεις βρογχικού άσθματος, κνιδωτικά εξανθήματα κ.λπ.).

Πως να ζωγραφίσουμε με δικά μας υλικά το προσώπου του παιδιού
Το μακιγιάζ προσώπου (face painting) πρέπει να γίνεται πάντα με υποαλλεργικές, μη τοξικές βαφές. Αυτή είναι ακόμα καλύτερη επιλογή από τις μάσκες που μπορεί να εμποδίζουν την όραση και να δυσκολεύουν την αναπνοή του παιδιού.Δεν τοποθετούμε μακιγιάζ ενηλίκων στην περιοχή γύρω από τα μάτια διότι μπορεί να προκαλέσει τον ερεθισμό τους. Η αφαίρεση του μακιγιάζ πρέπει να γίνεται πριν πάνε για ύπνο, με παιδική λοσιόν ή λάδι. Αν το παιδί αρνείται το μακιγιάζ και επιλέξει μάσκα, αυτή θα πρέπει να έχει μεγάλες οπές στην περιοχή των ματιών και του στόματος ώστε να εξασφαλίζεται ο επαρκής αερισμός και η απαραίτητη ορατότητα. Καλό είναι όμως να μην τη φορά τη μάσκα όταν ανεβοκατεβαίνει σκαλοπάτια

Κατασκευάσουμε μόνοι μας βαφή για face painting αναμιγνύοντας τα ακόλουθα υλικά:
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι σιταριού
½ κουταλιά της σούπας νερό
1/2 κουταλιά της σούπας ενυδατική κρέμα
2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής που επιθυμείτε

Στολές, προσοχή στα υλικά
Την ίδια προσοχή πρέπει να δείξουμε και στο υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες οι στολές. Πολύ καλύτερο να τις φτιάξουμε εμείς σπίτι, σίγουρα θα το διασκεδάσουν περισσότερο. Αν όμως προτιμάτε να αγοράσετε φροντίστε να είναι από μη εύφλεκτο υλικό, (αναγράφεται υποχρεωτικά σε ταμπελάκι στο εσωτερικό του ενδύματος). Κατά προτίμηση να είναι κατασκευασμένες από βαμβακερό ύφασμα. Αν πρόκειται για συνθετικό, είναι απαραίτητο να φοράμε στο παιδί βαμβακερά ρούχα μέσα από τη στολή του, ώστε να μην έρχεται σε επαφή το δέρμα του με το υλικό. Για την ασφάλεια του παιδιού η στολή πρέπει να κλείνει με κούμπωμα Velcro (όχι κουμπιά ή φερμουάρ), ώστε να αποσπάται γρήγορα αν αυτό είναι επιτακτικό (πχ σε περίπτωση αλλεργικών αντιδράσεων)

Προτιμούμε τα έντονα λαμπερά χρώματα, σταθερά που δεν ξεβάφουν στο δέρμα, ιδιαίτερα σε στολές εφήβων, που πηγαίνουν σε συνεστιάσεις κατά τις νυκτερινές ώρες, ώστε να είναι ορατοί από τους οδηγούς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις