Γιώργος Κατρούγκαλος: Τον τραυματισμό που είχε κατά τη διάρκεια αθλητικής δραστηριότητας σχολίασε μέσω Twitter ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Στην πρώτη του ανάρτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης αραβικής πρεσβείας και διευκρινίζει ότι οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε δείχνουν ότι υπέστη ελαφρύ κάταγμα. Ο πρώην υπουργός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ).

«Συμμετείχα το πρωί σε μία αθλητική εκδήλωση αραβικής πρεσβείας. Έπεσα και οι εξετάσεις έδειξαν ένα ελαφρύ κάταγμα. Ελπίζω από αύριο να είμαι ξανά μάχιμος (έστω κ με κηδεμόνα). Θερμές ευχαριστίες σε όσους επικοινωνήσατε μαζί μου για το ενδιαφέρον και τις ευχές σας», γράφει και συνεχίζει: «Ρωτούσαν τον Τσώρτσιλ αν αθλείται κ έλεγε ναι, περπατάω στις κηδείες των φίλων μου που γυμνάζονται… Δεν τον άκουσα».Υπενθυμίζεται ότι το 2014 ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκλέχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου ήταν μέλος της ομάδας Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά – Βόρεια Πράσινη Αριστερά (GUE/NGL). Ήταν επίσης συντονιστής της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Επιτροπή Συνταγματικών θεμάτων. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και από τον Ιούλιο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία και ανέλαβε εκ νέου το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εισηγήθηκε στη Βουλή το νόμο 4387/2016 "Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος”, ο οποίος ενοποίησε το ασφαλιστικό σύστημα, καθιερώνοντας ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο, τον ΕΦΚΑ, και κοινούς κανόνες εισφορών και συντάξεων για όλους τους εργαζόμενους.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και στις 15 Φεβρουαρίου 2019 ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών, αξίωμα που διατήρησε μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Υπήρξε Γενικός Εισηγητής της Πλειοψηφίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην ΙΣτ’ Βουλευτική Περίοδο και Εισηγητής της Μειοψηφίας στην Θ’ Αναθεωρητική Βουλή. Στην Βουλή αυτή εκλέχθηκε Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Είναι Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Υποεπιτροπής παρακολούθησης της εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Συμμετέχει στις Διακοινοβουλευτικές Επιτροπές Φιλίας με τις χώρες: Δανία, Κίνα, Κούβα, Κουβέιτ, Λιβύη, Ρωσία, Φινλανδία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις